2022-05-09 09:40:05
Φωτογραφία για Γεραντώνη: «Στην TV και ειδικά στην ενημέρωση σήμερα οι γυναίκες καταλαμβάνουμε μεγαλύτερο χώρο»



Η Μαριλένα Γεραντώνη παρουσιάζει στο ΜΕGΑ το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων κάθε Σαββατοκύριακο, ενώ παράλληλα διδάσκει «παρουσίαση» σε δημοσιογραφική σχολή.

Η ίδια σε συνέντευξή της μίλησε για όσα της αρέσει να κάνει στον ελεύθερο χρόνο της και για όσα παρακολουθεί φανατικά στην TV.

Tο ότι μεγαλώνω ένα κορίτσι στην εφηβεία λειτουργεί και ως πυξίδα, ώστε η κόρη μου, όταν ανοίξει τα φτερά της, να είναι οπλισμένη με θάρρος, να ξέρει να θέτει τα όρια της χωρίς φόβο, να είναι δυνατή. Ανυπομονώ να αποκτήσει τις εμπειρίες της, να κατακτήσει τα όνειρα της, να μάθει να δίνει τους δικούς της αγώνες.

Στον ελεύθερο χρόνο μου προσπαθώ να κάνω πράγματα που μου δίνουν χαρά. Αγαπώ τις βόλτες στο κέντρο της Αθήνας, όπου μένω μέχρι και σήμερα. Με έναν καφέ στο χέρι και με τη Χάιντυ παρέα, κατηφορίζουμε στο Σύνταγμα κι από εκεί Ερμού, Μοναστηράκι, Διονυσίου Αρεοπαγίτου και πάλι πίσω.

Εχω ταξιδέψει πολύ και ταξιδεύω στο εξωτερικό (νιώθω πολύ τυχερή γι' αυτό!). Μου αρέσει να δοκιμάζω νέες γεύσεις, όμως δεν συγκρίνω καμία κουζίνα με τα παραδοσιακά ελληνικό φαγητά και τα καλά ελληνικά κρασιά. Δεν συγκρίνω με τίποτα το ελληνικό καλοκαίρι (τον χειμώνα υποφέρω), δεν συγκρίνω σε ομορφιά με κανένα μέρος του κόσμου τα Κυκλαδονήσια, την απλότητα του μπλε και της ξερολιθιάς, Και γι' αυτό λατρεύω την Τζια, που τα συνδυάζει όλα αυτά!

Βλέπω φανατικά σειρές δράσης και πολιτικά θρίλερ στο Νetflix. Μου αρέσει πολύ ό,τι έχει σχέση με τη διακόσμηση του σπιτιού. Μαγειρεύω καθημερινά, γυμνάζομαι και φροντίζω, τον εαυτό μου με μέτρο. Αγαπημένη μουσική η τζαζ. Αγαπημένος συγγραφέας ο Χρήστος Χωμενίδης. Αγαπημένη στιγμή της ημέρας μόλις αρχίζει να ξημερώνει νέα μέρα. Αγαπημένες στιγμές αυτές που μοιράζομαι με φίλους και καλή παρέα!

Στον χώρο της τηλεόρασης και ειδικά στην ενημέρωση σήμερα οι γυναίκες καταλαμβάνουμε με σταθερότητα μεγαλύτερο χώρο, σε ένα περιβάλλον που, ας μην ξεχνάμε, ήταν κάποτε ανδροκρατούμενο. Στο ΜΕGΑ τόσο τα μεσημεριανά όσο και τα κεντρικά δελτία ειδήσεων είναι γυναικεία υπόθεση, αλλά βλέπουμε και στον πόλεμο της Ουκρανίας πόσες γυναίκες ρεπόρτερ από όλα τα ελληνικά κανάλια ρίχνονται στη μάχη της ενημέρωσης, ατρόμητες, από την πρώτη γραμμή, και τα καταφέρνουν με απόλυτη επιτυχία. Ελπίζω ως γυναίκες επαγγελματίες να αναπτύξουμε ακόμα περισσότερο αυτή τη δυναμική.

Νιώθω τυχερή που γεννήθηκα αυτή την εποχή. Τυχερή και για το ότι η σύγχρονη γυναίκα έχει καταφέρει πολλά. Σε μεγάλο βαθμό έχει αλλάξει στερεοτυπικές συμπεριφορές και κυρίως είναι πιο συνειδητοποιημένη για όσα γίνονται γύρω της. Παρ' όλα αυτά, έχουμε πολύ δρόμο ακόμα να διανύσουμε. Στους χώρους εργασίας, στο σπίτι, στην οικογένεια, στις κοινωνικές συναναστροφές, σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Οφείλουμε να μιλάμε ανοιχτά, να μην ανεχόμαστε ξεπερασμένα κλισέ ή τοξικές συμπεριφορές και να είμαστε αλληλέγγυες μεταξύ μας.



Πηγή:Τηλέραμα



Πηγή: TVNEA.COM
tvnea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ