2022-07-31 12:19:04
Φωτογραφία για ΗΠΑ: Καθηλώνουν προσωρινά τον στόλο των F-35
Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ καθήλωσε προσωρινά των στόλο των F-35, επικαλούμενη ένα πιθανόν προβληματικό εξάρτημα στο κάθισμα εκτίναξης των μαχητικών. 

Το θέμα αφορά τα εκρηκτικά φυσίγγια μέσα στα εκτινασσόμενα καθίσματα που βοηθούν στην ώθηση του καθίσματος --και του πιλότου- από το αεροπλάνο κατά τη διάρκεια έκτακτης ανάγκης, όπως εξήγησε η Alexi Worley, εκπρόσωπος της Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τα μαχητικά που επηρεάζονται από την απόφαση έχουν καθίσματα εκτίναξης που κατασκευάζει η εταιρεία Martin Baker Aircraft. 

Όπως αναφέρει το Bloomberg είναι το πιο πρόσφατο επεισόδιο στο σίριαλ των ανησυχιών για αεροσκάφη που έχουν καθίσματα εκτίναξης. Πριν από λίγες ημέρες η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είχε καθηλώσει 300 αεροσκάφη εκπαίδευσης για τον ίδιο λόγο. 

Μέχρι στιγμής 820 F35 κατασκευασμένα από τη Lockheed έχουν παραδοθεί παγκοσμίως. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος πελάτης βεβαίως. Ύστερα από μακρόχρονες διαπραγματεύσεις το Πεντάγωνο ανακοίνωσε πριν από λίγες εβδομάδες ότι κατέληξε σε προκαταρκτική συμφωνία με τη Lockheed για ένα τριετές συμβόλαιο για επιπλέον 375 μαχητικά F35. Η αξία του συμβολαίου υπολογίζεται στα 30 δισ. δολάρια.
greece-salonikia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ