2012-06-29 17:44:04
Φωτογραφία για Αυτοπεποίθηση ΤΩΡΑ!
Έχετε κανονίσει να κάνετε κάποια συνέντευξη για θέση εργασίας ή χρειάζεται να κάνετε κάποιο συγκεκριμένο επαγγελματικό ραντεβού, το οποίο θα είναι η καλύτερη εξέλιξη για την καριέρα σας;

Ειδικά αυτό τον καιρό, που τα πράγματα έχουν δυσκολέψει στον επαγγελματικό τομέα, πρέπει να οπλιστούμε με πολύ... υπομονή και να φαινόμαστε ότι δεν μας διαπερνάει τίποτα. Το ουσιαστικό δεν είναι το ‘’φαίνεσθαι’’ μόνο αλλά πρέπει να προσέξουμε το ‘’είναι’’, για να μπορέσουμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα, στο επαγγελματικό περιβάλλον, αλλά και στους υπόλοιπους τομείς της ζωής μας.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να δείξουμε την ποιότητα του χαρακτήρα μας και να μπορέσουμε τελικά να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα από τις επαφές, που έχουμε;

Απλά πρέπει να φανεί η αυτοπεποίθηση, που διαθέτουμε και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα για να μην σας πω ΤΩΡΑ.

Συμβουλές για την τόνωση της αυτοπεποίθησης, σε επαγγελματικό χώρο.


Πρώτα από όλα, ευθύ κοίταγμα στα μάτια, του συνομιλητή μας. Μπορεί να είναι 2-3 κάθε φορά, που μιλάει κάποιος, γυρίζεται όλο σας το σώμα και τον κοιτάτε, χωρίς όμως το βλέμμα σας να καρφώνεται στο δικό του. Έτσι θα καταλάβει ότι είναι τεχνητό. Πρέπει να γίνονται με φυσικό τρόπο όλες οι κινήσεις.

Καθώς μιλάτε να έχετε το στήθος ελαφρά προς τα έξω γιατί αυτό δηλώνει αυτό-κυριαρχία και μάλιστα ότι έχετε σοβαρό και υπεύθυνο λόγο. Εννοείται ότι η πλάτη σας, θα είναι σε ευθεία θέση και το σημαντικότερο είναι ότι θα παίρνετε πολύ καλές και βαθιές αναπνοές. Έτσι ο εγκέφαλος θα οξυγονώνεται καλύτερα και εσείς θα έχετε ποιότητα στις σκέψεις και κατ’ επέκταση στις απαντήσεις, που πρέπει να δώσετε.

Πριν από οποιαδήποτε ραντεβού, μάθετε την αξία της αναπνοής και προσπαθήστε να κάνετε όσο το δυνατόν καλύτερη και πιο βαθειά εισπνοή και εκπνοή. Με αυτό τον τρόπο θα καταφέρετε να ηρεμείτε την περιοχή γύρω από το στομάχι σας. εκεί ούτως ή άλλως φαίνονται τα πρώτα σημάδια του στρες.

Τι δεν πρέπει να κάνετε:

- Δεν μένετε με σταυρωμένα τα χέρια κατά τη διάρκεια του ραντεβού σας. Ένδειξη άγχους!

- Δεν κοιτάτε κάτω. Δηλώνει ότι μπορεί να σκέφτεστε κάτι άλλο εκτός από το κύριο θέμα.

- Δεν χτυπάτε νευρικά το μολύβι σας πάνω στο τραπέζι. Θα είναι ότι πιο εκνευριστικό για τον συνομιλητή σας.

- Αν είστε σε συνέντευξη για δουλειά, τότε σκέφτεστε όμορφες εικόνες και ξετυλίγετε όμορφες σκέψεις στον μελλοντικό προϊστάμενο. Αμέσως θα δείξετε ότι η δουλειά σας ενδιαφέρει.

- Σαν τελικό συμπέρασμα, υποστηρίζουμε ότι πρέπει να ξυπνάμε το πρώι με θετικό ύφος και να έχουμε πάντα στο νου μας ότι χρειάζεται να προσπαθούμε για το καλύτερο. Έτσι θα καταφέρουμε να έχουμε και παραγωγική μέρα, αλλά και η αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση να ανέβει σε υψηλά επίπεδα.
beu.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ