2012-06-30 00:18:04
Φωτογραφία για Χριστόφιας: Η Κύπρος θα ξεκινήσει να εργάζεται για το δημοσιονομικό πλαίσιο 2014-2020
Ο Πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε, ότι μεταξύ των «27» υπήρξε «ιδιαίτερα σημαντική η κοινή αντίληψη» για την ανάγκη το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο να συμφωνηθεί... μέχρι το τέλος της Κυπριακής Προεδρίας, τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με το ΡΙΚ ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε, ότι προς επίτευξη του στόχου αυτού η κυπριακή Προεδρία θα αρχίσει αμέσως εντατική εργασία με βάση το διαπραγματευτικό πλαίσιο, που έχει διαμορφωθεί από την προεδρία της Δανίας.

Πρωτίστως, ανέφερε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, θα πρέπει να συμφωνηθεί ότι το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο «αποτελεί το κατ' εξοχήν εργαλείο που έχουμε στη διάθεσή μας για να δώσουμε ξανά ώθηση στην ανάπτυξη στην Ευρώπη».

Επίσης, ο Πρόεδρος Χριστόφιας ανέφερε πως είναι σημαντικότατη εξέλιξη η ταχεία σύναψη μνημονίου συμφωνίας, που συνδέει την οικονομική στήριξη της Ισπανίας για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών της, αφού δημιουργεί προοπτικές για ανάλογο χειρισμό σε παρόμοιες περιπτώσεις.


Εξάλλου, στο περιθώριο της Συνόδου ο Κύπριος Πρόεδρος είχε συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ, η οποία έγινε με δική της πρωτοβουλία.

Πληροφορίες, που επικαλείται το ΡΙΚ, αναφέρουν ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε την κ. Μέρκελ, πως η κυπριακή Προεδρία θα επιδιώξει συνεργασία με όλους τους Ευρωπαίους εταίρους, λειτουργώντας ως έντιμος διαμεσολαβητής, χωρίς κρυφή ατζέντα ή έντονες θέσεις σε διάφορα θέματα.

Ο Πρόεδρος Χριστόφιας ενημέρωσε επίσης την κ. Μέρκελ και για τις άλλλες, εκτός του ΠΔΠ, προτεραιότητες της κυπριακής Προεδρίας, που αφορούν μεταξύ άλλων, την ανάπτυξη, την κοινωνική συνοχή, την αγροτική πολιτική, αλλά και τη νότια γειτονία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αφού η Κύπρος είναι πιο κοντά στις χώρες της «Αραβικής άνοιξης».

Η κ. Μέρκελ ευχήθηκε καλή επιτυχία και διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Χριστόφια, ότι το Βερολίνο θα βρίσκεται δίπλα στην κυπριακή Προεδρία σε ό,τι χρειαστεί. Τόνισε ακόμα ότι θα είναι ευτυχής, εάν η κυπριακή Προεδρία ολοκληρώσει το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ