2012-06-30 02:07:03
Φωτογραφία για Γκ.Ιβάνοφ: Οι Έλληνες πολιτικοί ζουν στο 19ο αιώνα
Τον ισχυρισμό ότι η ΠΓΔΜ βοηθάει την ελληνική οικονομία, όμως οι πολιτικοί στην Ελλάδα αρνούνται στον λαό της ΠΓΔΜ το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού... εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, στη διάρκεια διεξαγωγής του Crans Montana Forum, που πραγματοποιείται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

«Βοηθάμε την ελληνική οικονομία, όμως οι Έλληνες πολιτικοί εξακολουθούν να ζουν στο 19ο αιώνα, με το να αρνούνται σε κάποιον το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Η επιλογή του προσδιορισμού αποτελεί θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα. Οι καιροί που κάποιος καθόριζε την ταυτότητα του άλλου ανήκουν στο παρελθόν» ανέφερε ο Γιόργκι Ιβάνοφ.

Επιπλέον σημείωσε ότι η ΠΓΔΜ και η Ελλάδα είναι στενά συνδεδεμένες σε διάφορους τομείς, τονίζοντας ότι οι πολίτες της ΠΓΔΜ πάνε για διακοπές στην Ελλάδα, οι μεγαλύτεροι επενδυτές στην ΠΓΔΜ είναι Έλληνες επιχειρηματίες, ενώ αρκετοί φοιτητές από την ΠΓΔΜ σπουδάζουν σε ιδιωτικά κολέγια στην Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Ιβάνοφ συνεχάρη τον Μαυροβούνιο ομόλογό του Φίλιπ Βουγιάνοβιτς για το γεγονός ότι το Μαυροβούνιο έλαβε ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την ΕΕ, σημειώνοντας ότι και η ΠΓΔΜ αξίζει κάτι τέτοιο.

Σε ερώτηση σχετικά με το πώς βλέπει το μέλλον της ΠΓΔΜ στην Ευρώπη, ο κ. Ιβάνοφ σημείωσε ότι όλοι στην Ευρώπη πρέπει να αναρωτηθούν γιατί η χώρα δεν έχει λάβει ακόμα ημερομηνία για ενταξιακές διαπραγματεύσεις.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ