2023-03-20 10:15:21
Φωτογραφία για 8 Επαγγελματικές τεχνικές διαμόρφωσης & διακόσμησης για μικρές κρεβατοκάμαρες
Έχει τύχει σε  όλους μας να παρατηρούμε χώρους, ακόμη και ίδιων διαστάσεων με αυτούς του δικού μας σπιτιού, στο internet ή σε περιοδικά διακόσμησης και να διαπιστώνουμε ότι αυτοί φαίνονται αρκετά πιο ευρύχωροι από τους δικούς μας. Σίγουρα δεν προκειται για φωτογραφικά τρυκ αλλά για το αποτέλεσμα που δημιουργούν ορισμένες βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούν ευρέως οι επαγγελματίες διακοσμητές εσωτερικών χώρων στην γενική διαμόρφωση και διακόσμηση μικρών δωματίων.

Όταν πρόκειται ειδικά για μικρές κρεβατοκάμαρες η χρήση σωρευτικά αρκετών τέτοιων τεχνικών μπορεί πραγματικά να αλλάξει την γενική εικόνα και να δημιουργήσει την αίσθηση ενός περισσότερου άνετου οπτικά αλλά και ουσιαστικά λειτουργικότερου χώρου. 

1 Neutral και Παλ αποχρώσεις

Χωρίς  ασφαλώς να είναι μονόδρομος είναι ...κοινό μυστικό πως οι ανοιχτόχρωμες και απαλές αποχρώσεις στις μεγάλες  επιφάνειες δημιουργούν την ψευδαίσθηση μεγαλύτερου χώρου. 


Ειδικά στον χώρο μιας κρεβατοκάμαρας μια τέτοια επιλογή δεν συνεπάγεται έλλειψη χρώματος αφού κάθε τόνου έντονες αποχρώσεις μπορούν να προστεθούν κυρίως στα υφασμάτινα στοιχεία αλλά και σε μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες. 

2 Χρωματικές αντιθέσεις στον τοίχο του κρεβατιού

Η δημιουργία στον τοίχο του κρεβατιού μιας έντονης χρωματικής αντίθεσης σε σχέση με το χρώμα των υπόλοιπων τοίχων είναι ένας απλός και ιδιαίτερα καλαίσθητος τρόπος για να προστεθεί στον χώρο μια σκούρα απόχρωση - έντονη απόχρωση, δημιουργώντας  ταυτόχρονα ένα κεντρικό διακοσμητικό σημείο που κυριαρχεί στο σύνολο του δωματίου. 

3 Ταπετσαρία - επένδυση στον τοίχο του κρεβατιού

Ένας επίσης τρόπος για την διακόσμηση του τοίχου που εφάπτεται το κρεβάτι, όλο και πιο δημοφιλής στην σύχρονη διακόσμηση εσωτερικών χώρων, είναι η χρήση ταπετσαρίας σε γεωμετρικά η και φλοράλ μοτίβα όπως και η κάλυψη μέρους ή ολόκληρου του τοίχου με ύφασμα ή συνθετική ψάθα. 

Οι επιλογές αυτές, εκτός απο χρώμα, προσθέτουν ζεστασιά, υφή και προσωπικότητα και "γεμίζουν" καλαίσθητα τον χώρο με ένα  στοιχείο μηδενικού όγκου. 

4 Κρεβάτια λιτού σχεδιασμού

Τα κρεβάτια απλού σχεδιασμού (στρώμα-υπόστρωμα) που διαθέτουν μόνο ενσωματωμένο ή πρόσθετο κεφαλάρι και όχι σκελετό περιμετρικά είναι τα καταλληλότερα για μικρές κρεβατοκάμαρες. 

Ιδανικά μπορεί να διαθέτουν και αποθηκευτικό χώρο, μια λύση πολύ λειτουργική ειδικά αν όχι μόνο γενικά ο χώρος αλλά και αυτός της ντουλάπας είναι εξίσου περιορισμένος. 

5 Ευέλικτα & μικρού όγκου κομοδίνα

Εκτός από αυτόν του κρεβατιού και ο σχεδιασμός των κομοδίνων σε μια μικρή κρεβατοκάμαρα θα πρέπει επίσης να είναι ο κατάλληλος. 

Ανάλογα με τον διαθέσιμο χώρο στις δύο ή και την μία πλευρά του κρεβατιού μπορούν να τοποθετηθούν κομοδίνα τύπου ράφι, ειδικές απλές ξύλινες κατασκευές ή κανονικά κομοδίνα - τραπεζάκια μικρού όγκου και κατά προτίμηση με όχι συμπαγείς αλλά ανοιχτές στο κάτω μέρος επιφάνειας. Τα έπιπλα αυτά εξοικονομούν χώρο, είναι το ίδιο λειτουργικά όπως και ένα κλασσικό κομοδίνο μόνο με κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους και γενικά δημιουργούν την αίσθηση ότι ο χώρος είναι μεγαλύτερος. 

Ο τεχνητός φωτισμός στο σημείο του κομοδίνου με αμπαζούρ, απλίκες ή κρεμαστά φωτιστικά επίσης βελτιώνει σημαντικά την γενική αισθητική μιας μικρής κρεβατοκάμαρας.

6 Ντουλάπες έως την οροφή

Λειτουργικά εξασφαλίζουν πρόσθετους ψηλούς χώρους αποθήκευσης ενώ ταυτόχρονα και οπτικά εναρμονίζονται με το συνολικό ύψος του δωματίου, δίνοντας συνολικά στον χώρο μια κατά ύψος προοπτική που τον κάνουν να μοιάζει πιο ευρύχωρος κάτι που δεν συμβαίνει όταν η ντουλάπα καλύπτει τον τοίχο μέχρι ένα ορισμένο σημείο. 

7 Κουρτίνες σε ολόκληρο το ύψος του τοίχου

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τις κουρτίνες. Κρεμασμένες από την οροφή έως το δάπεδο, και ανεξάρτητα από τον τύπο και το χρώμα τους, επίσης αυξάνουν την κατά ύψος προοπτική του χώρου και εναρμονίζονται με την ντουλάπα. χωρίς να αποτελούν ένα στοιχείο που διαχωρίζει το ύψος στο συγκεκριμένο σημείο σε δύο τμήματα. 

8 Ενιαίο μεγάλο χαλί

Ο οπτικός κατακερματισμός  του δαπέδου είναι επίσης ένα σημαντικό στοιχείο που κάνει μια μικρή κρεβατοκάμαρα να δείχνει ακόμη μικρότερη. 

Για αυτό και η χρήση, αντί των κλασικών σετ κρεβατοκάμαρας, ενός μεγάλου χαλιού που θα καλύπτει αν όχι ολόκληρο τουλάχιστον μεγάλο μέρος του σημείου κάτω από το κρεβάτι όπως βεβαίως και η χρήση χαλιού-μοκέτας από τοίχο σε τοίχο διαφοροποιούν εντελώς την γενική εικόνα και την αίσθηση ευρυχωρίας του χώρου.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ:
elmueble.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ