2012-03-14 21:05:20
Φωτογραφία για Φιλάκια Fitch στους πατριώτες του κώλου: Ανεπαίσθητος ο αντίκτυπος του ελληνικού credit event στην παγκόσμια αγορά των CDS
[Ξαναλέω ότι για πανηγύρια δεν είναι η κατάσταση της χώρας αλλά η μαλακ@@ που δέρνει τους υπεπατριώτες που σχολιάζουν περί παντός επιστητού εκτός επί του θέματος] Η επίσημη ανακοίνωση της ISDA στις 9 Μαρτίου ότι η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους συνιστά πιστωτικό γεγονός είχε ως αποτέλεσμα μια ήπια και σταθεροποιητική κίνηση στην παγκόσμια αγορά των CDS, αναφέρει σε νέα έκθεσή του ο οίκος Fitch.

Ωστόσο ο οίκος προειδοποιεί πως σημαντικές παραμένουν οι ανησυχίες για την πορεία των οικονομιών άλλων ευρωπαϊκών κρατών πέραν της Ελλάδας, κυρίως για την Ισπανία.

 "Τα CDS σε κεντρική και ανατολική Ευρώπη συνεχίζουν να κινούνται σταθεροποιητικά", σχολιάζει μεταξύ άλλων στην έκθεσή του ο οίκος.

 "Η αγορά των CDS συνεχίζει να αναδεικνύει τις σαφείς και διακριτές διαφοροποιήσεις της πιστοληπτικής ισχύος των ευρωπαϊκών κρατών", δηλώνει η διευθύντρια του οίκου και προσθέτει "Εάν τα τρέχοντα επίπεδα των spreads είναι ενδεικτικά της κατάστασης, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε για την Πορτογαλία, την Ιρλανδία, την Ουγγαρία και την Ουκρανία.

 Κατά την ίδια, η αγορά των CDS μαρτυρά πως ο κίνδυνος έχει αυξηθεί για την Ισπανία και την Ιταλία.

www.bankingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ