2012-07-01 02:40:03
Φωτογραφία για «Παγκόσμια κρίση τεράστιας σοβαρότητας ελλοχεύει στη Συρία»
Ο συριακός στρατός εξαπέλυσε επίθεση με όλμους σε μεγάλες πόλεις της χώρας με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 16 άνθρωποι όπως έγινε γνωστό νωρίτερα από ακτιβιστές. Οπτικό υλικό που ανέβασαν στο διαδίκτυο ακτιβιστές της αντιπολίτευσης στην πόλη Ντέιρ αλ Ζορ στα ανατολικά της χώρας δείχνει καπνό να βγαίνει από κτιριακά συγκροτήματα ενώ ακούγονται συνεχείς εκρήξεις. Οι ακτιβιστές ανέφεραν επίσης βομβαρδισμούς στην Χομς, στην Ιντλίμπ και στα περίχωρα της Δαμασκού.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ο βομβαρδισμός από τις κυβερνητικές δυνάμεις και οι σφοδρές συγκρούσεις ανάμεσα στο στρατό και σε μέλη του Ελεύθερου Συριακού Στρατού σε προπύργια της αντιπολίτευσης έχουν στοιχίσει σήμερα τη ζωή σε 16 ανθρώπους.

Την ίδια ώρα, έκκληση στις διεθνείς δυνάμεις να υπάρξει συναίνεση σε ένα ειρηνευτικό σχέδιο για τη Συρία, που θα περιλαμβάνει και τις αρχές για μια μεταβίβαση της εξουσίας, έκανε σήμερα ο κοινός ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ και του Αραβικού Συνδέσμου για τη Συρία Κόφι Άναν.


Ο Άναν, κατά την έναρξη της διάσκεψης της Ομάδας Δράσης για τη Συρία στη Γενεύη, είπε ότι η κατάσταση μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη στην περιοχή και αν δεν επιλυθεί η κρίση να προσλάβει παγκόσμιες διαστάσεις.

«Μια παγκόσμια κρίση τεράστιας σοβαρότητας ελοχεύει. Βρισκόμαστε εδώ για να συμφωνήσουμε στις κατευθυντήριες γραμμές και στις αρχές μιας υπό τη Συρία πολιτικής μετάβασης που θα ικανοποιεί τις νόμιμες φιλοδοξίες του συριακού λαού», είπε ο Άναν.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ