2012-07-04 05:14:29
Φωτογραφία για 30 χρόνια κάθειρξη στη μάνα που σκότωσε τα παιδιά της
Η Βρετανή που δολοφόνησε τα δύο παιδιά της, σε ένα ξενοδοχείο στην ισπανική τουριστική περιοχή Κόστα Μπράβα τον Μάιο 2010 καταδικάστηκε σε 30 χρόνια κάθειρξη.

Η 45χρονη Λάιαν Σμιθ ομολόγησε στο ισπανικό δικαστήριο ότι έπνιξε τον 11χρονο γιο της Ντάνιελ, αλλά και την αδελφή του Ρεβέκκα, που δεν είχε καν συμπληρώσει τα έξι, ενώ κοιμόντουσαν στο ξενοδοχείο στο θέρετρο της βορειοανατολικής Καταλονίας Λιόρετ ντελ Μαρ.

"Πέρασαν 17 ολόκληρες ώρες, μέχρι να ειδοποιήσει το προσωπικό του ξενοδοχείου η παιδοκτόνος, για να ζητήσει από την ρεσεψιόν να καλέσει ιατροδικαστή", αναφέρθηκε στη δίκη.

Η υπεράσπιση εστίασε στο ότι "η κατηγορούμενη δεν έχει σώας τας φρένας, άρα δεν μπορεί να συντρέξει στην περίπτωσή της καταλογισμός ποινικών ευθυνών".

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο ανήλικα παιδιά δολοφονήθηκαν από τη μητέρα τους μέρες, αφότου ο σύντροφός της Μάρτιν Σμιθ εκδόθηκε στη Βρετανία, να αντιμετωπίσει βαρύ κατηγορητήριο "σεξουαλικών κακοποιήσεων".

Ο Σμιθ καταδικάστηκε σε 16ετή κάθειρξη τον Μάιο 2011 για βιασμό 16χρονης. Τον Ιανουάριο φέτος βρέθηκε απαγχονισμένος στο κελί του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ