2012-07-04 05:58:03
Φωτογραφία για Στη Βουλή τέσσερις δικογραφίες για ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου και άλλους
Το δρόμο της Βουλής πήραν τέσσερις δικογραφίες που αφορούν τον τέως πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, τους τέως υπουργούς Οικονομικών... Γ. Παπακωνσταντίνου και Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη, αντίστοιχα καθώς και τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη.

Οι φάκελοι που σχηματίστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τις σχετικές μηνύσεις που υποβλήθηκαν κατά πρώην κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών διαβιβάστηκαν από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στη Βουλή. Η διαδικασία της αποστολής των δικογραφιών ενεργοποιήθηκε αφού είχαν παραμείνει σε εκκρεμότητα τους τελευταίους μήνες λόγω της διάλυσης της Βουλής και της διενέργειας δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Στα σχετικά διαβιβαστικά σημειώματα, πάντως δεν διατυπώνεται καμία κρίση αλλά ζητείται από τη Βουλή να ασκήσει τα προβλεπόμενα από το Σύνταγμα καθήκοντά της.

Ειδικότερα:

* Η πρώτη δικογραφία σχηματίστηκε κατά του τέως πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που είχε υποβάλει ο Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών στρεφόμενος κατά παντός υπευθύνου για την κακή οικονομική κατάσταση της χώρας και τις περικοπές.


* Η δεύτερη δικογραφία αφορά στην υποβληθείσα μήνυση σε βάρος του τέως υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου για την ανάρτηση στο διαδίκτυο στοιχείων ιατρών που φέρονταν να έχουν διαπράξει φορολογικές παραβάσεις.

* Η τρίτη δικογραφία περιλαμβάνει μήνυση της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών κατά του τέως υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη για τη μείωση των αποδοχών τους και την εξομοίωση με το μισθολόγιο των Δημοσίου υπαλλήλων, κάτι που κατά τον τέως υπουργό έγινε ύστερα από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

* Η τέταρτη δικογραφία αφορά μήνυση της Τζούλιας Αλεξανδράτου κατά του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη για συκοφαντική δυσφήμιση. Στην περίπτωση αυτή θα εξεταστεί το ενδεχόμενο άρσης της ασυλίας του.

Η υπόθεση αφορά δηλώσεις στη Βουλή του κ. Παπαδημούλη με αφορμή τις ταινίες ερωτικού περιεχομένου που είχε γυρίσει η Τζούλια Αλεξανδράτου και τη διαδικασία που είχε κινήσει τότε το ΣΔΟΕ σε βάρος της.

Ειδικότερα, ο κ. Παπαδημούλης αναφερόμενος στην περίπτωση της Τζούλιας Αλεξανδράτου είχε πει ότι «κάνει "αρπαχτές" στην επαρχία, χωρίς να έχει ελέγξει κανείς πόσα χρήματα παίρνει και αν πράγματι φοροδιαφεύγει. Πως συμβαίνει αυτό; Πριν από κάθε εμφάνισή της, κάνει υπεύθυνη δήλωση στην Αστυνομία δηλώνοντας πως είναι καλεσμένη του εκάστοτε επιχειρηματία νυχτερινού κέντρου και πως δεν πληρώνεται γι' αυτή την εμφάνισή της». Ο βουλευτής επίσης χρησιμοποίησε τον χαρακτηρισμό "πορνοστάρ", κάτι που φέρεται να ενόχλησε ιδιαίτερα την Τζούλια Αλεξανδράτου η οποία και αποφάσισε να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ