2012-07-04 07:07:02
Φωτογραφία για Τριχωνίδα:Η ομορφιά που έγινε... ακίνητο!
Τι έδειξε έρευνα του ΑΠΘ και της WWF για την οικιστική ανάπτυξη της περιοχής.Με άναρχο τρόπο μεταβλήθηκε η κάλυψη γης στην Ελλάδα τα τελευταία 65 χρόνια. Η οικιστική ανάπτυξη εκδηλώθηκε εις βάρος του φυσικού περιβάλλοντος, στις πεδινές περιοχές παρατηρήθηκε εντατικοποίηση της γεωργικής εκμετάλλευσης, ενώ στα ορεινά, τα δάση πύκνωσαν λόγω της εγκατάλειψης της κτηνοτροφίας.

Στην Τριχωνίδα(στη λίµνη και στην έκταση περιµετρικά αυτής) τα αποτελέσµατα της µελέτης έδειξαν εγκαταλελειμμένους και δασωμένους αγρούς που καλύπτουν πλέον εκτάσεις οι οποίες το 1945 ήταν κατά 58,1% καλλιέργειες και κατά 41,8% περιοχές φυσικής βλάστησης, ενώ παράλληλα, επεκτάθηκαν οι οικισμοί σε αγροτικές ή λιβαδικές εκτάσεις.

Αναλυτικά τα συμπεράσματα της έρευνας για την περιοχή της Τριχωνίδας:

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Η χαρτογράφηση εκπονήθηκε από το ΑΠΘ και το WWF Ελλάς στο πλαίσιο του προγράμματος«Μέλλον των Δασών»». Η παραγωγή των χαρτών βασίστηκε σε αεροφωτογραφικό υλικό της Γεωγραφικής Υπηρεσίας Στρατού και σε ορθοφωτογραφίες της Κτηματολόγιο ΑΕ. Το πρόγραμμα υποστηρίζουν οικονομικά τα κοινωφελή Ιδρύματα Ι. Σ. Λάτση, Α. Γ. Λεβέντη και Μποδοσάκη.
cityvoice.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ετοιμάζεται δεύτερο Eurogroup
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ετοιμάζεται δεύτερο Eurogroup
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ