2012-07-04 08:07:08
Φωτογραφία για Ποια εμπόδια αντιμετωπίζει η Wikipedia
Όσοι απάντησαν στην έρευνα για τους συντάκτες της Βικιπαίδειας του Δεκεμβρίου του 2011 ανέφεραν ότι η έλλειψη χρόνου και οι κακές αλληλεπιδράσεις... με άλλους συντάκτες ήταν τα μεγαλύτερα εμπόδια στο δρόμο τους. Συντάκτες που κατά κύριο λόγο ασχολήθηκαν με πιο καθιερωμένες εκδόσεις της Wikipedia (για παράδειγμα, την Αγγλική και την Γερμανική) μίλησαν επίσης εκτενώς για την πληθώρα των κανόνων και των πολιτικών.

Σε μια προσπάθεια να κατανοηθεί καλύτερα πώς μπορεί να γίνει ευκολότερη η επεξεργασία των λημμάτων για τους Βικιπαιδιστές, τέθηκαν δύο ερωτήσεις στην έρευνα, για το μεγαλύτερο εμπόδιο (και ποιο είναι αυτό) που τους αποτρέπει από το να συνεισφέρουν και τι θα ήταν εκείνο που θα ήθελαν να δουν να αλλάξει ώστε να συνεισφέρουν περισσότερο αποτελεσματικά.

«Ποιο είναι το πρώτο και μεγαλύτερο εμπόδιο που αντιμετωπίζεις στην προσπάθεια να κάνεις μια σημαντική συνεισφορά στη Βικιπαίδεια;»


Πολλοί από τους ερωτηθέντες μίλησαν για δυσάρεστες αλληλεπιδράσεις με άλλους συντάκτες, που εμπεριείχαν σε πολλές περιπτώσεις επαναφορές επεξεργασιών στο περιεχόμενο που είχαν προσθέσει.

Όταν ρωτήθηκαν τι αλλαγές θα ήθελαν να δουν ένα μεγάλο μέρος των ερωτηθέντων μίλησε για ένα καλύτερο περιβάλλον επεξεργασίας: «Απλούστερη διεπαφή επεξεργασίας, την αντικατάσταση της γλώσσας σήμανσης wikimarkup με έναν επεξεργαστή κειμένου click and go interface – διαφορετικά η επεξεργασία είναι πολύ χρονοβόρα» (έναν στόχο που το Ίδρυμα επιδιώκει με την ανάπτυξη του Visual Editor). Κάποιος άλλος ανάφερε: «Ευκολότερο περιβάλλον διεπαφής. Η επεξεργασία είναι δύσκολη και αν κάποιος δεν είναι προσεκτικός, είναι εύκολο να χαλάσει το άρθρο.»

Πολλοί από τους ερωτηθέντες ανέφεραν επίσης ότι ασχολούνται με περίπλοκες εκφράσεις (για παράδειγμα, μαθηματικές εξισώσεις) και περιπλοκές γλώσσες (μη αγγλόφωνοι) τα πράγματα είναι δύσκολα με τη σημερινή διεπαφή.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ