2012-07-04 08:08:02
Φωτογραφία για ΥΠΕΚΑ:Δεν θα αυξηθούν τα τιμολόγια της ΔΕΗ
Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής δεν σκέφτεται την επιβολή νέων αυξήσεων στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος της ΔΕΗ όπως δήλωσε ο υφυπουργός Ασημάκης Παπαγεωργίου από το συνέδριο του Economist.

Ο κ. Παπαγεωργίου ανέφερε ότι  «η οποιαδήποτε κίνηση μπορεί να γίνει για τα τιμολόγια της ΔΕΗ θα προέλθει μετά από μελέτη και πρόταση της ΔΕΗ, κάτι που δεν έχει συμβεί αυτήν τη στιγμή».

Αν υπάρξει τέτοια πρόταση, όπως είπε, «θα μελετηθεί και θα παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις». «Η λύση δεν είναι πάντα η αύξηση των τιμολογίων, υπάρχουν και άλλες λύσεις οι οποίες μελετώνται αυτήν τη στιγμή, εξετάζονται διάφορες παραλλαγές ώστε να είναι η ομαλότερη λύση για να λειτουργήσει η αγορά σε αυτήν τη φάση», επισήμανε.

Οι δηλώσεις του υφυπουργού ΠΕΚΑ έρχονται σε μερική αντιδιαστολή με εκείνες που είχε κάνει προ ημερών ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός, ο οποίος είχε μεν τονίσει ότι η ΔΕΗ δεν θα ζητήσει αύξηση τιμολογίων -κι αυτό διότι δεν αρμοδιότητά του να την εισηγηθεί- αλλά είχε χαρακτηρίσει μια τέτοια επιλογή ως την προφανή λύση του προβλήματος της αγοράς.


Μάλιστα ο κ. Ζερβός είχε αναφέρει ότι με μια αύξηση της τάξης του 5% δεν θα υπήρχε κανένα θέμα στην αγορά, αφού αντίστοιχο είναι το ποσοστό της αύξησης του κόστους στο σκέλος της ενέργειας.

Όσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση της Επιχείρησης, ο κ. Παπαγεωργίου δεν έθεσε ως επαρκές κριτήριο το ύψος του τιμήματος που θα λάβει το Δημόσιο, αλλά υπογράμμισε τη σημασία εξυπηρέτησης της διεθνούς στρατηγικής της χώρας και επίτευξης των ενεργειακών στόχων που έχουν τεθεί (αγωγοί, διεθνή δίκτυα).

Ο κ. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε επίσης στην προώθηση της έρευνας υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα και έκανε λόγο για σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης προς την Ελλάδα.
 
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ