2012-07-04 23:55:04
Φωτογραφία για Εγκρίθηκε η δημιουργία συστημάτων πρόσβασης στις παραλίες της Θεσσαλονίκης για τα ΑΜΕΑ
Με εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Απόστολου Τζιτζικώστα και ομόφωνη απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, εγκρίθηκε η χρηματοδότηση για... την εγκατάσταση συστημάτων πρόσβασης στις παραλίες της Θεσσαλονίκης για τα ΑΜΕΑ.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η προμήθεια δύο συστημάτων τα οποία επιτρέπουν στα Άτομα με Αναπηρία να εισέλθουν από την παραλία μέσα στη θάλασσα, χωρίς να χρειάζεται η βοήθεια συνοδών. Τα συστήματα αυτά αποτελούνται από μία ράμπα και ένα καροτσάκι το οποίο λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια και τα οποία εγκαθίστανται στην παραλία και επιτρέπουν με ένα χειριστήριο στους χρήστες να εισέλθουν μόνοι τους μέσα στη θάλασσα και μετά να επιστρέψουν στην παραλία.

Η απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής στην εισήγηση του κ. Τζιτζικώστα ήταν ομόφωνα θετική και μετά την έγκρισή της, θα προχωρήσει άμεσα η σύναψη της σύμβασης με το Πανεπιστήμιο Πατρών για την προμήθεια των δύο συστημάτων.


«Η απόφαση να προχωρήσουμε στην προμήθεια των συστημάτων αυτών, που θα επιτρέπουν στους πολίτες με αναπηρία να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα χωρίς να απαιτείται η βοήθεια των συνοδών τους, έρχεται να διορθώσει μια χρόνια, απάνθρωπη αβλεψία του κράτους, το οποίο δεν έχει λάβει την παραμικρή μέριμνα για να κάνει πιο εύκολη τη ζωή αυτών των συνανθρώπων μας.

Εμείς ως Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης παρά τα τεράστια οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αποφασίσαμε να περικόψουμε χρήματα από άλλες δράσεις μας και να προχωρήσουμε στην προμήθεια αυτών των συστημάτων, για δώσουμε τη δυνατότητα στους συμπολίτες μας με κινητικά προβλήματα να μπορούν να έχουν πρόσβαση στις παραλίες του νομού μας και να κάνουν τις διακοπές τους όπως όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι.

Μετά τη σημερινή απόφαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής, θα τρέξουμε υπηρεσιακά το θέμα έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η προμήθεια το συντομότερο δυνατό και να εγκατασταθούν τα συστήματα αυτά στις παραλίες» τόνισε κατά την εισήγησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας.
kozaro.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ