2012-07-06 15:43:04
Φωτογραφία για Μισθοί, επιδόματα και συντάξεις στο στοχαστρο της τρόικα
Μισθοί, επικουρικές συντάξεις, επιδόματα και εφάπαξ βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν το πρωί οι αξιωματούχοι της Τρόικας με την ηγεσία και τα στελέχη του υπουργείου εργασίας. Ο υπουργός κύριος Γιάννης Βρούτσης δεσμεύτηκε ότι  θα υλοποιηθούν άμεσα όλες οι εκκρεμείς υποχρεώσεις που απορρέουν από το μνημόνιο με πρώτη ενίσχυση των μηχανισμών για τη πάταξη της φοροδιαφυγής ενώ θα αρχίσει κοινωνικός διάλογος με την ΓΣΕΕ σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό του ρόλου της εθνικής συλλογικής σύμβασης εργασίας( είμαστε υποχρεωμένοι έως το τέλος του Ιουλίου να αναδιαμορφώσουμε την Ε.Γ.Σ.Σ.Ε χωρίς να αποκλείεται και η νέα μείωση του κατώτατου μισθού στα επίπεδα της Πορτογαλίας και των χωρών της νοτιοανατολικής Ευρώπης).

Η τρόικα άκουγε την αναφορά των στελεχών του υπουργείου χωρίς να σχολιάζει ενώ ο έλεγχος βάσει του χρονοδιαγράμματος θα γίνει στα τεχνικά κλιμάκια την ερχόμενη βδομάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr  το υπουργείο δεν θα θέσει θέμα χαλάρωσης και επαναδιαπραγμάτευσης των μνημονιακών υποχρεώσεων κάτι που αποτελεί την κεντρική επιλογή της κυβέρνησης σύμφωνα και με τις δηλώσεις του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ωστόσο, από την προσεχή Τρίτη, 10 Ιουλίου, πιάνει δουλειά με νέο γύρο ελέγχων στο υπουργείο Εργασίας το τεχνικό κλιμάκιο της τρόικας.
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ