2012-07-06 21:15:04
Φωτογραφία για Οι γερμανοί εφοριακοί... θα έρθουν
Το δημοσίευμα της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με το οποίο η γερμανική κυβέρνηση έχει παγώσει σχέδιο που προέβλεπε την αποστολή Γερμανών εφοριακών στην Ελλάδα, διέψευσε ο εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους. Η Γερμανία συνεχίζει να παρέχει στην Ελλάδα τεχνογνωσία για τη δημιουργία αποτελεσματικής φορολογικής διοίκησης, δήλωσε ο κ. Κότχαους και επισήμανε ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και κυρίως τα κρατίδια, εδώ και αρκετό καιρό, διέθεσαν περί τους 170 ειδικούς επί οικονομικών και φορολογικών θεμάτων.

Τι έγραφε η Bild

Η γερμανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να στείλει στην Ελλάδα εφοριακούς, υποστηρίζει η εφημερίδα Bild, επικαλούμενη πήγες του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας.

Σε σημερινό της δημοσίευμα, η εφημερίδα επισημαίνει ότι η γερμανική πλευρά έχει "παγώσει" το αρχικό σχέδιο, το οποίο προέβλεπε την αποστολή 165 γερμανών εφοριακών στην Αθήνα, καθώς το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών «δεν είχε δείξει ενδιαφέρον».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild από κύκλους της ελληνικής κυβέρνησης, η γερμανική πρόταση εκλαμβάνεται από την Αθήνα ως «ανάμιξη στις ελληνικές κυριαρχικές ευθύνες» και απορρίπτεται.

Στο ρεπορτάζ, ωστόσο, δεν διευκρινίζεται σε ποια περίοδο αναφέρεται η πληροφορία αυτή.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ