2012-07-10 09:01:56
Φωτογραφία για Κουβέντα για τα εργασιακά
Διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους για τα εργασιακά, με αιχμή το θέμα της εθνικής γενικής συλλογικής σύμβασης, αρχίζει από σήμερα ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ιωάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βρούτσης θα συναντηθεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ), θα ακολουθήσει στις 14:00 συνάντηση με το προεδρείο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού ΕμπορίουΕΣΕΕ και στις 16:00 με το προεδρείο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών ΣΕΒ .

Αύριο Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι ο υπουργός Εργασίας θα έχει συνάντηση με το προεδρείο της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδος ΓΣΕΕ.

Εν τω μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε χθες, η ΓΣΕΕ απέστειλε επιστολή στους προέδρους των ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ με αντικείμενο την υπογραφή εθνικής σύμβασης. Ειδικότερα, ζητεί να υπάρξει διάλογος, ώστε να επικαιροποιηθεί και να αποτελέσει αντικείμενο Εθνικής Σύμβασης η από 3/2/2012 συμφωνία των κοινωνικών φορέων [Βλέπε άρθρο] .


Στόχος της Συνομοσπονδίας είναι η επιδιωκόμενη Σύμβαση να υπογραφεί στην έδρα του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας υπό την αιγίδα του, ώστε να μην υπάρξουν περιθώρια αμφισβητήσεων.

Η ΓΣΕΕ τονίζει στην επιστολή της ότι είναι αναγκαίο να αποκατασταθεί η θεσμική ισχύς και το περιεχόμενο της ΕΓΣΣΕ, να επαναθεμελιωθούν σε σταθερές βάσεις οι πυλώνες του συλλογικού δικαίου και να στηριχθούν οι δράσεις οι οποίες χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από εισφορές εργοδοτών-εργαζομένων (OEK, OEE).
I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ