2012-07-11 16:37:17
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Η γραμμή της χώρας πρέπει να είναι η δική μου- Όσοι διαφωνούν, δεν καταλαβαίνουν
Στα βιβλία πολιτικής Ιστορίας, ως δείγμα αρρωστημένης πολιτικής εγωπάθειας, θα πρέπει να συμπεριληφθεί η σημερινή απάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στο κύριο άρθρο της Καθημερινής.

Απολαύστε την:

Η αναθεώρηση της δανειακής σύμβασης, αρχής γενομένης από την παράταση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής, ώστε οι δημοσιονομικοί στόχοι πράγματι να επιτευχθούν, χωρίς να υπονομεύονται από τη διαρκή διόγκωση της ύφεσης και το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα που αυτή προκαλεί, είναι κεντρική προεκλογική και μετεκλογική θέση του ΠΑΣΟΚ και ...το ρητό θεμέλιο της συμφωνίας προεκλογικής σύγκλισης των τριών κομμάτων που στηρίζουν τη σημερινή Κυβέρνηση.

Αυτή τη στρατηγική παρουσίασα κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων και αυτό το πλαίσιο παρουσίασα κατά την προχθεσινή συνάντησή μου με τους επικεφαλής της τρόικας. Αυτή πρέπει να είναι η γραμμή της χώρας, όχι μόνον ή κυρίως στο επίπεδο της τρόικας ή του Eurogroup, αλλά στο υψηλότερο δυνατό πολιτικό επίπεδο. Αυτό το επίπεδο είναι άλλωστε το μόνο στο οποίο μπορεί να ληφθούν οριστικές αποφάσεις, που συνυπολογίζουν το σύνολο των δεδομένων.


Για το λόγο αυτό, επέμεινα και επιμένω στην ανάγκη να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Γι’ αυτό το λόγο, είχα ζητήσει συνάντηση των τριών Αρχηγών με τον Υπουργό Οικονομικών, πριν αυτός μεταβεί στις Βρυξέλλες και, πάντως, αμέσως μετά την επιστροφή του.

Αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτή η θέση «υπονομεύει» τον Υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση συνολικά, φοβούμαι ότι δεν αντιλαμβάνονται την ελληνική πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, ούτε το πώς διαμορφώνονται την περίοδο αυτή οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί. Δεν αντιλαμβάνονται ότι οι προτάσεις μας είναι αυτές που διασφαλίζουν την αποτελεσματικότητα της Κυβέρνησης και την πολιτική, κοινωνική και οικονομική σταθερότητα της χώρας.

Τέλος, είναι κραυγαλέα άδικο να απευθύνει κάποιος μαθήματα υπευθυνότητας στο ΠΑΣΟΚ και σ’ εμένα προσωπικά. Έχουμε αποδείξει, καταβάλλοντας πολύ μεγάλο πολιτικό κόστος, και συλλογικό και προσωπικό, το γεγονός ότι προτάσσουμε το εθνικό συμφέρον και την αλήθεια. Αυτό είναι που μας δίνει το δικαίωμα, αλλά κυρίως μας υπαγορεύει την υποχρέωση, να θέσουμε τώρα, στην αρχή, τις βάσεις της αποτελεσματικής λειτουργίας της Κυβέρνησης. Αυτοί μάλιστα που είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι υπάρχει η σημερινή Κυβέρνηση και η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, καλό θα ήταν να σκεφθούν ποιο είναι το μέγεθος της συμβολής του ΠΑΣΟΚ σε αυτό.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Το είχα ζητήσει έμμεσα κι ευγενικά πιο παλιά αλλά τώρα εκλιπαρώ πραγματικά κάποιον να ενημερώσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι δεν είναι πρωθυπουργός.
Parapolitiki.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η πτώση των μεγάλων ονομάτων
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η πτώση των μεγάλων ονομάτων
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ