2012-07-15 23:30:04
Φωτογραφία για ΔΕΙΤΕ: Η πρώτη εικονική… σύντροφος!
Όταν τα όρια μεταξύ του πραγματικού και του εικονικού στενεύουν, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι ανατριχιαστικά, αλλά ταυτόχρονα μια απίστευτη επίδειξη τεχνολογίας.

Ένας Ιάπωνας «γκουρού» της τεχνολογίας ένωσε τον αισθητήρα του Kinect με ένα ζευγάρι βίντεο-γυαλιά και δημιούργησε ένα εντυπωσιακό φορητό σύστημα που μεταφέρει εικονικά αντικείμενα στο πραγματικό κόσμο.

Συγκεκριμένα, η δημιουργία του μας δίνει τη δυνατότητα να αποκτήσουμε μια εικονική φίλη, την Miku, η οποία θα μας ακολουθεί όπου και να πηγαίνουμε και θα αλληλεπιδρά μαζί μας.

Με μια πρώτη ματιά, το βίντεο φαντάζει αρκετά ανατριχιαστικό, καθώς η Miku πλησιάζει τον χρήστη (σκηνή βγαλμένη από το «Ring»), ενώ από πίσω παίζει ιαπωνική techno μουσική.

Στη συνέχεια, αρχίζει να αλληλεπιδρά με το «αγόρι» της, καθώς εκείνη χαχανίζει όταν της ακουμπά το κεφάλι και αρχίζει να χορεύει μέσα στο πάρκο. Όταν δυσαρεστείται μάλιστα παίρνει ένα βλοσυρό ύφος – όταν την χτυπά, για παράδειγμα.

Από τεχνολογικής άποψης, η δημιουργία του Ιάπωνα είναι εντυπωσιακή, καθώς όταν για παράδειγμα υπάρχει ένα φυσικό εμπόδιο μπροστά από τον χρήστη, όπως ένα δέντρο, η Miku εξαφανίζεται και η παρουσία και οι κινήσεις της είναι ρεαλιστικές. Επιπλέον, εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι οι σκιές διαμορφώνονται ανάλογα με τις κινήσεις της.

Και αν αυτή η ερασιτεχνική δημιουργία προκαλεί εντύπωση, φανταστείτε τι θα δούμε στο μέλλον από τα επερχόμενα γυαλιά της Google!
techit.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΕΜΠΡΟΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΙΣΩ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ