2012-07-16 01:24:38
Φωτογραφία για Πέθανε η Σελέστ Χολμ
Έφυγε από τη ζωή η Αμερικανίδα Σελέστ Χολμ. Η βραβευμένη με Όσκαρ β΄γυναικείου ρόλου ηθοποιός, για την ταινία του Ελία Καζάν ''Συμφωνία κυρίων''... το 1947, άφησε την τελευταία της πνοή στη Νέα Υόρκη σε ηλικία 95 ετών, λίγο μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων της νέας της ταινίας ''College debts''.

Η βραβευμένη ηθοποιός, νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για περίπου δυο εβδομάδες με αφυδάτωση. Ωστόσο, την Παρασκευή, ο σύζυγός της, τη μετέφερε στο σπίτι τους, όπου και απεβίωσε.

Η Σελέστ Χολμ πρωτοεμφανίστηκε στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ στα μέσα της δεκαετίας του 1930 και από την επόμενη δεκαετία υπηρετούσε την τέχνη του σινεμά και της τηλεόρασης.

Η Νεοϋορκέζα ηθοποιός έκανε το κινηματογραφικό ντεμπούτο με τη μουσικοχορευτική ταινία ''Three little girls in blue'', το 1946.

Ένα χρόνο αργότερα, ο Ελία Καζάν ανέδειξε τις δραματικές πτυχές της με το ''Συμφωνία κυρίων'', το οποίο της χάρισε το Όσκαρ. Ακολούθησαν δύο ακόμη υποψηφιότητες στην ίδια κατηγορία για τις ταινίες ''Η δύναμις της καρδιάς'', το 1949, του Χέντρι Κόστερ και ''Όλα για την Εύα'', το 1950, του Τζόζεφ Λ. Μάνκιεβιτς.

Από τη δεκαετία του 1970 και μετά η Σελέστ Χολμ έπαιζε κυρίως σε σειρές όπως ''Το πλοίο της αγάπης'' και το ''Falcon Crest'', χωρίς όμως να εγκαταλείψει το θέατρο που ήταν η μεγάλη της αγάπη.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ