2012-07-16 03:52:03
Φωτογραφία για Οδηγός καλοκαιρινής ομορφιάς
8 μικρά μυστικά φροντίδας για να κλέψεις τις εντυπώσεις, ακόμα και όταν ο υδράργυρος χτυπάει κόκκινο.

Συμπλήρωσε» την προστασία

Εκτός από την καθημερινή προστασία από τον ήλιο με ένα αντηλιακό προϊόν που έχει φίλτρα SPF 30, αύξησε την προστασία λαμβάνοντας αντιοξειδωτικά συμπληρώματα διατροφής.

Περιέχει καροτενοειδή, τα οποία προσφέρουν λαμπερό μαύρισμα και προστατεύουν τη νεότητα της επιδερμίδας. Για καλύτερο αποτέλεσμα ξεκίνησε να λαμβάνεις μία κάψουλα τουλάχιστον 15 μέρες πριν τις διακοπές μαζί με το γεύμα για να προετοιμάσεις την επιδερμίδα σου και συνέχισε μετά τις διακοπές.

Κάνε απαλό πίλινγκ

Να εναλλάσσεις κάθε μέρα μία περιποίηση πίλινγκ, χημικό ή μηχανικό. Με αυτή τη μέθοδο αφαιρείς πιο αποτελεσματικά τα νεκρά κύτταρα που συσσωρεύονται στην επιφάνεια της επιδερμίδας σου το καλοκαίρι επιτρέποντάς της να αποκτήσει πιο λαμπερή και λεία υφή. Διάλεξε να χρησιμοποιείς τη μία μέρα κάποια κρέμα με AHA και την επομένη ένα προϊόν σκραμπ με κόκκους απολέπισης.


Προστάτεψε τα χείλη σου

Κάθε φορά που παραμένεις εκτεθειμένη στο περιβάλλον να προστατεύεις τα χείλη σου με ένα Lip Balm (ανεξάρτητα εάν είναι διάφανο ή με χρώμα), το οποίο θα έχει τουλάχιστον 15 SPF, για να προλάβεις την ξηρότητα, το ξεφλούδισμα αλλά και τις καφέ κηλίδες που προκαλούνται από τον ήλιο.

Τα χείλη σου έχουν ελλιπή φυσική προστασία στην επιφάνειά τους, γεγονός το οποίο τα κάνει ιδιαίτερα ευάλωτα στις επιθέσεις της ηλιακής ακτινοβολίας και στις αλλαγές θερμοκρασίας.

Βάλε αντηλιακό (και) στα μαλλιά

Πριν από το μπάνιο στη θάλασσα ή την πισίνα να απλώνεις αντηλιακό στα μαλλιά σου και στη συνέχεια να τα χτενίζεις για να απλωθεί ομοιόμορφα το προϊόν από τις ρίζες έως τις άκρες.

Έτσι τα προστατεύεις από το χλώριο και το αλάτι της θάλασσας που αλλοιώνουν και ξεθωριάζουν το χρώμα τους, ενώ ευθύνονται και για την αφυδάτωση στα μαλλιά.

Ενυδάτωσε τώρα

Περιόρισε εύκολα την ξηρότητα που προκαλείται από την UV ακτινοβολία. Καθάρισε καλά την επιδερμίδα σου, ενυδάτωσέ τη με το σωστό προϊόν και κάλυψέ τη με μια ζεστή βρεγμένη πετσέτα για 5 λεπτά. Η αυξημένη θερμοκρασία ενεργοποιεί τα δραστικά συστατικά του ενυδατικού προϊόντος και έτσι διατηρείται η επιδερμίδα απαλή και ενυδατωμένη.

Προστάτεψε το χρώμα σου

Εάν χρησιμοποιείς κάποιο προϊόν για μαύρισμα χωρίς ήλιο, απόφυγε παράλληλα να χρησιμοποιείς κρέμες που περιέχουν ρετινοειδή και οξέα φρούτων για μερικές μέρες.

Αυτά τα προϊόντα αποβάλλουν το εξωτερικό στρώμα της επιδερμίδας σου απομακρύνοντας με τον ίδιο τρόπο το χρώμα που απέκτησες. Για να προστατέψεις το χρώμα σου να χρησιμοποιείς καθημερινά ενυδατικές κρέμες που περιποιούνται την επιδερμίδα σου και θα τη διατηρήσουν απαλή και ελαστική.

Δυνάμωσε τα νύχια

Είναι σημαντικό να λαμβάνεις περίπου 2,5 mg βιταμίνης Η (βιοτίνη), η οποία ανήκει στο σύμπλεγμα των βιταμινών Β. Αυτά τα συμπληρώματα βοηθούν ώστε να αποφεύγονται τα σπασίματα των νυχιών από την υπερβολική έκθεση στο αλάτι της θάλασσας και στο χλώριο. Έρευνες που έχουν γίνει απέδειξαν ότι αυτή η ημερήσια δόση αυξάνει κατά 25% το πάχος των νυχιών με αποτέλεσμα να μην ξεφλουδίζουν και σπάνε

Φροντίδα με καφεΐνη

Πρόσφατες έρευνες έδειξαν ότι η προσθήκη καφεΐνης σε δερματικά κύτταρα που είχαν καταστραφεί από την υπεριώδη ακτινοβολία, τα κατέστρεψε πριν αυτά μετατραπούν σε καρκινικά.

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η καφεΐνη ενεργοποιεί μία συγκεκριμένη πρωτεΐνη, την ATR η οποία προκαλεί την «αυτοκτονία» των καταστραμμένων κυττάρων.

Οι μελέτες βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο, αλλά φαίνεται πως έχουν διαπιστώσει ότι απλώνοντας μία κρέμα στο σώμα και το πρόσωπο, η οποία περιέχει περίπου 1% καφεΐνη, μετά την έκθεση στον ήλιο, ελαχιστοποιούνται οι βλάβες στο δέρμα.
myself.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ