2012-03-16 00:28:02
Φωτογραφία για Συγγνώμη ζήτησε η Νορβηγική αστυνομία που άργησε να συλλάβει το Μπρέιβικ
Τις ευθύνες της για τους λανθασμένους χειρισμούς την 22α Ιουλίου, στο νησί Οτόγια, όπου ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ σκότωσε 77 ανθρώπους, ανέλαβε η αστυνομία της Νορβηγίας.

«Εκ μέρους της αστυνομίας ζητώ συγγνώμη που δεν καταφέραμε να συλλάβουμε νωρίτερα τον δράστη» , δήλωσε σε συνέντευξη τύπου ο διοικητής του σώματος Όισταϊν Μέλαντ. «Κάθε λεπτό ήταν ένα λεπτό περισσότερο. Είναι πολύ σκληρό να γνωρίζουμε ότι θα μπορούσαν να είχαν σωθεί ζωές αν ο δράστης είχε συλληφθεί νωρίτερα».

Οι δηλώσεις αυτές έγιναν στη διάρκεια της παρουσίασης μίας έκθεσης για την αντίδρασή της στο μακελειό της 22ας Ιουλίου, το συμπέρασμα της οποίας έδειξε ότι η αστυνομία δεν είχε επαρκείς πόρους για να αντιμετωπίσει μία επίθεση τέτοιου εύρους.

Η Ζίσελ Χάμερ, διοικητής της αστυνομικού τμήματος στο οποίο υπάγεται το νησί Οτόγια, επεσήμανε ότι η έκθεση αναφέρει πως η αστυνομία "θεωρητικά" θα μπορούσε να έχει φτάσει στο νησί 16 λεπτά νωρίτερα, υπό την προϋπόθεση όμως να μην υπήρχαν προβλήματα στην επικοινωνία και υπήρχε διαθέσιμη βάρκα.

Τα κέντρα κλήσεων, πάντως, είχαν μπλοκάρει από τα πολλά τηλεφωνήματα κι έτσι πολλά δεν απαντήθηκαν. Παράλληλα προβλήματα αντιμετώπιζαν στην επικοινωνία τους και οι αστυνομικοί, γεγονός που δεν τους επέτρεψε να σχηματίσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για την κατάσταση, πρόσθεσε ο πρώην διοικητής.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΜΑΝΗ, ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΑΝΘΟΣ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΜΑΝΗ, ΕΝΑ ΣΠΑΝΙΟ ΑΝΘΟΣ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ