2012-07-20 06:36:04
Φωτογραφία για Βουλγαρία: Αρνείται την ευθύνη της επίθεσης το Ιράν
Το Ιράν αρνήθηκε κατηγορηματικά την ανάμειξη του στην τρομοκρατική επίθεση στο Μπουρκάς της Βουλγαρίας και... κατηγόρησε το Ισραήλ για αρνητική προπαγάνδα , προκειμένου να «ξεχαστεί η τρομοκρατική φύση του σιωνιστικού καθεστώτος".

Το Ιράν καταδικάζει δριμύτατα "κάθε τρομοκρατική ενέργεια", δήλωσε ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών ."Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν, η οποία είναι το μεγαλύτερο θύμα της τρομοκρατίας, εκτιμά ότι το να θέτει κανείς σε κίνδυνο τη ζωή αθώων είναι (...) μια απάνθρωπη πράξη και την καταδικάζει δριμύτατα", δήλωσε ο Ραμίν Μεχμανπαράστ..

"Το σιωνιστικό καθεστώς είναι υπεύθυνο για τρομοκρατικές ενέργειες στο Λίβανο, την Παλαιστίνη και εναντίον ιρανών πυρηνικών επιστημόνων και γιαυτό είναι έτοιμο να εκτοξεύσει αβάσιμες κατηγορίες εναντίον άλλων χωρών για να κάνει να ξεχαστεί η τρομοκρατική φύση του", είπε χαρακτηριστικά ο Ισραηλινός αξιωματούχος. Παράλληλα και η πρεσβεία του Ιράν στη Σόφια αρνήθηκε τις ισραηλινές κατηγορίες ότι η Τεχεράνη βρίσκεται πίσω από τη βομβιστική επίθεση.


Εν τω μεταξύ οι βουλγαρικές Αρχές έδωσαν στην δημοσιότητα το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του αεροδρομίου και ανακοίνωσαν ότι ο δράστης της επίθεσης που κόστισε τη ζωή σε 5 ισραηλινούς τουρίστες, ήταν ντυμένος με αθλητική φόρμα , είχε μακρυά μαλλιά, είχε πλαστό αμερικανικό δίπλωμα οδήγησης και περιφερόταν για μία ώρα στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, πριν επιβιβαστεί στο μοιραίο λεωφορείο.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τσβέταν Τσβετάνοφ, κάλεσε όλους τους πολίτες, οι οποίοι θα αναγνωρίσουν τον φερόμενο ως τρομοκράτη από τις φωτογραφίες, που διανεμήθηκαν στη Βουλγαρία, να το ανακοινώσουν στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι βουλγαρικές Αρχές αρνούνται την ενοχή της ασφάλειας του αεροδρομίου και διαβεβαιώνουν ότι η Βουλγαρία παραμένει ασφαλής προορισμός για όλους τους τουρίστες. Επίσης δεν υπήρξε προκαταρκτικά οποιαδήποτε πληροφορία από ξένες μυστικές υπηρεσίες για προετοιμασία τρομοκρατικού χτυπήματος.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ