2012-07-26 10:02:03
Φωτογραφία για Η Συνταγή της Ημέρας!
Μακαρόνια με τυρί στο φούρνο

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: xs-recipes.com

Υλικά:

250γραμ. μακαρόνια (κατά προτίμηση κοφτό μακαρόνι ή πέννες ή ριγκατονι)

40γραμ. βούτυρο

40γραμ. αλεύρι

2 1/2 φλυτζάνια γάλα

250γραμ. τριμμένο τυρί τσένταρ

150γραμ. τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 8-10 λεπτά μέχρι να είναι κάτι λιγότερο από αλ τέντε. Τα στραγγίζουμε καλά και τα περνάμε με από τρεχούμενο κρύο νερό για να σταματήσει η διαδικασία ψησίματος.

Βάζουμε στην κατσαρόλα το βούτυρο και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το αλεύρι και με μια ξύλινη κουτάλα το ανακατεύουμε με το βούτυρο, ώσπου να καβουρντιστεί ελαφρά για 2-3 λεπτά.

Ρίχνουμε και το γάλα λίγο-λίγο μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνέχεια για να μην μας κόψει. Αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 8-10 λεπτά περίπου ώσπου να γίνει παχύρρευστη και λεία.


Στο μεταξύ, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180οC.

Προσθέτουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τα 175 γραμ. του τυριού τσένταρ και ανακατεύουμε καλά ώσπου να λιώσει το τυρί και να ενσωματωθεί με τη σάλτσα.

Προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα και ανακατεύουμε καλά. Τα μεταφέρουμε σε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος το οποίο λαδώσαμε και πασπαλίσαμε με λίγο φρυγανιά από προηγούμενος.

Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί τσένταρ και την παρμεζάνα από πάνω. Ψήνουμε για περίπου 20-25 λεπτά, ώσπου να ροδίσει η επιφάνεια του φαγητού μας, και το σερβίρουμε ζεστό. Καλή Όρεξη!
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ