2012-08-06 10:43:20
Φωτογραφία για Δεν Ξεχνώ: 67 χρόνια από το φρικτό έγκλημα των σιωνιστών στην Χιροσίμα!!!
Την επέτειο των 67 χρόνων από την ρίψη της ατομικής βόμβας στη Χιροσίμα τιμά η Ιαπωνία. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι παραβρέθηκαν στην τελετή μνήμης για τους 140.000 νεκρούς και ακριβώς στις 08:15 τοπική ώρα (02:15 ώρα Ελλάδας), την ώρα που το αμερικανικό βομβαρδιστικό «Ενόλα Γκέι» έριξε την βόμβα ουρανίου, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή. 

Η επέτειος, με αφορμή και την απόφαση για επαναλειτουργία των πυρηνικών αντιδραστήρων στη Φουκουσίμα, φέρνει και πάλι στο προσκήνιο τη συζήτηση για την αποπυρηνικοποίηση της Ιαπωνίας.

Περίπου 50.000 άνθρωποι παρακολούθησαν την τελετή στο πάρκο Ειρήνης με το δήμαρχο της Χιροσίμα να κάνει έκκληση για την εξάλειψη των πυρηνικών όπλων.

«Δεσμευόμαστε να μεταδώσουμε στον κόσμο τις εμπειρίες και να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να επιτύχουμε μια πραγματική ειρήνη σε έναν κόσμο χωρίς πυρηνικά όπλα» είπε ο δήμαρχος της μαρτυρικής ιαπωνικής πόλης.


Οι περισσότερα που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις μνήμης για την 67η επέτειο από την καταστροφή της Χιροσίμα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην παραγωγή πυρηνικής ενέργειας.

Μεταξύ αυτών που συμμετέχουν στην τελετή είναι και οι πολίτες που κάποτε ζούσαν κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο στη Φουκουσίμα.

Στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός της χώρας Γιοσιχίκο Νόντα τόνισε ότι το δίδαγμα της Χιροσίμα δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Σύμφωνα με το BBC, παρών στην τελετή μνήμης ήταν και ο Κλίφτον Τρούμαν Ντάνιελ, εγγονός του πρώην προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Χάρι Τρούμαν, του ανθρώπου που έδωσε την εντολή για τη ρίψη της βόμβας στη Χιροσίμα και τρεις ημέρες μετά -στις 9 Αυγούστου 1945- στο Ναγκασάκι. 

Ήταν η πρώτη φορά που μέλος της οικογένειας Τρούμαν παραβρέθηκε στην ετήσια τελετή για το πυρηνικό ολοκαύτωμα. 

http://ethel-sinadelfos.blogspot.com
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ