2012-08-06 18:41:04
Φωτογραφία για Έτσι θα κάνουν την Κρήτη καθρέπτη!
Σταματούν με τις ανεμογεννήτριες και ασχολούνται πλέον με τα φωτοβολταϊκά.

Σταματούν με τις ανεμογεννήτριες και ασχολούνται πλέον με τα φωτοβολταϊκά, αφού τα συμφέροντα διαπιστώνουν ότι οι αντιδράσεις για τα φωτοβολταϊκά πάρκα θα είναι - με βάση τα σημερινά δεδομένα - μικρότερες από ότι με τα αιολικά!

Οι μεγάλες αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας της Κρήτης, σε όποιο σημείο έχει διαφανεί ότι αποτελεί πρωταρχικό στόχο για τη δημιουργία αιολικού πάρκου ( από το Μάραθος ως την Ίτανο κτλ), έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή των σχεδίων για τις μεγάλες εταιρείες που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν στην Κρητική γη.

Πρόκειται αν μη τι άλλο για μια εξέλιξη, την οποία οι περισσότεροι δεν περιμένουν. Και αυτό επιχειρούν τώρα να εκμεταλλευτούν τα συμφέροντα. Φυσικά από αυτή την εξέλιξη τίθενται μια σειρά από ερωτήματα σχετικά με τους τοπικούς άρχοντες της Κρήτης, οι οποίοι καθορίζουν εν πολλοίς τις τύχες αυτού του τόπου.


Περιμένουμε λοιπόν να δούμε από την Περιφέρεια Κρήτης, μαζί με τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς έναν σχεδιασμό με βάση τον άνθρωπο. Έναν σχεδιασμό με βάση τη στήριξη του πρωτογενή τομέα και του τουρισμού. Πως μπορούμε να μιλάμε για ανάπτυξη του αγροτικού τομέα, όταν όλες οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις μας γίνουν "ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ ΠΑΡΚΑ";

Η Περιφέρεια Κρήτης πρέπει να έχει στόχο να προστατεύει τα συμφέροντα των κατοίκων και τη φυσιογνωμία του νησιού, "να συμβάλει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής απειλής και είναι σε πλήρη αντίθεση με τη σουρεαλιστική εικόνα που προωθούν ανερμάτιστοι και ιδιοτελείς σχεδιασμοί που θέλουν να μετατρέψουν το νησί σε εργοστάσιο ΑΠΕ και να εγκαταστήσουν, γύρο από το Κρητικό πέλαγος, διάσπαρτες πλωτές εξέδρες άντλησης πετρελαίου".

Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση προτείνει να προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας για να ακυρώσει την απόφαση αυτή, ενώνοντας έτσι και προστατεύοντας τον τόπο και την κοινωνία",

«Αυτό που μένει είναι να δούμε αν θα ξυπνήσουν οι αρμόδιοι φορείς της Κρήτης αλλά και άλλων νησιών που εμπλέκονται άμεσα με τα συμφέροντα των εταιρειών πετρελαίων και ΑΠΕ και να σωθούν τα νησιά, πριν να είναι αργά και στο τέλος γίνει το περιβάλλον μια ωρολογιακή βόμβα έτοιμη να εκραγεί...»

aegeantimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ