2012-08-15 16:54:20
Φωτογραφία για Κολλημένη με το μνημόνιο η Μέρκελ
Η Άγκελα Μέρκελ παραμένει προσηλωμένη στην ισχύουσα συμφωνία όσον αφορά τις υποχρεώσεις της Ελλάδας για τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της καγκελαρίου της Γερμανίας, μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας Financial Times, σύμφωνα με το οποίο η Ελλάδα θα ζητήσει μια παράταση δύο ετών "Για την κα Μέρκελ και για όλη την κυβέρνηση, αυτό που ισχύει είναι το 'μνημόνιο κατανόησης' όπως αυτό συνήφθη" ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της (ΕΕ, ΔΝΤ, ΕΚΤ), δήλωσε ο εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ σε τακτική συνέντευξη Τύπου.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι καμία απόφαση δεν μπορεί να ληφθεί προτού η τρόικα ολοκληρώσει τον Σεπτέμβριο την αποτίμηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα. "Η έκθεση της τρόικας θα αποτελέσει τη βάση οποιασδήποτε μελλοντικής απόφασης", σημείωσε ο Ζάιμπερτ.

Σύμφωνα με τους Φαϊνάνσιαλ Τάιμς, η Ελλάδα θα ζητήσει να παραταθεί η διάρκεια της προθεσμίας για την εφαρμογή του προγράμματος λιτότητας που ακολουθεί προκειμένου να εξασφαλίσει άλλα δύο χρόνια, δηλαδή ως το 2016.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα συναντηθεί με την Άγκελα Μέρκελ στις 24 Αυγούστου στο Βερολίνο και τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ στις 25 στο Παρίσι.
Kafeneio
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ