2012-08-17 13:13:06
Φωτογραφία για Ζαχία Ντεχάρ: Από το «πεζοδρόμιο» στα σαλόνια του Λάγκερφελντ
Ενώ οι διάσημοι «προαγωγοί» Φραν Ριμπερί και Καρίμ Μπενζεμά ετοιμάζονται για το ειδώλιο

Η Ζαχία Ντεχάρ παρουσιάζει ως μοντέλο τα εσωρουχα που σχεδίασε, σε πρόσφατη παρουσίαση

 

Λίγα χρόνια πριν και ενώ ήταν ακόμα ανήλικη, η 20χρονη Αλγερινή ιερόδουλος Ζαχία Ντεχάρ «ψώνιζε» τους πελάτες της σε μπαρ των Ηλύσιων Πεδίων. Το 2009, όμως, η μόλις 16 χρονών τότε Ντεχάρ, πέταξε μέχρι το Μόναχο για να περάσει με τον Φρανκ Ριμπερί, το Γάλλο διεθνή άσο του ποδοσφαίρου, τη νύχτα των γενεθλίων του. Ήταν ένα δώρο που αποφάσισε ο ίδιος ο Ριμπερί να κάνει στον εαυτό του και το οποίο έμελλε να τον καταδιώκει μέχρι σήμερα.

Η ιστορία αυτή, που στα πλαίσια αστυνομικής έρευνας για κύκλωμα μαστροπείας, έγινε γνώστή στη Γαλλία το 2010, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ερωτικά σκάνδαλα που έχουν ποτέ πλήξει το γαλλικό αθλητισμό, αμαυρώνοντας την εικόνα του γαλλικού ποδοσφαίρου και δημιουργώντας προβλήματα στην αποστολή της χώρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου στη Νότιο Αφρική το 2010.


Αυτή την εβδομάδα επιστρέφει και πάλι στην επικαιρότητα καθώς ο Ριμπερί και ο συμπαίκτης του στην εθνική Γαλλίας, Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος φέρεται επίσης να έχει πληρώσει τη Ντεχάρ για τις ερωτικές της υπηρεσίες, και οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατηγορίες για προώθηση ανήλικης στην πορνεία, καλούνται να απολογηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης. Μαζί τους στο εδώλιο και άλλα άτομα, άνδρες και γυναίκες, κάποιοι εκ των οποίων κατηγορούμενοι και για μαστροπεία.

Απρόσμενη μάλλον η τροπή της υπόθεσης για τους δύο διεθνείς καθώς ο εισαγγελέας είχε ζητήσει τον περασμένο Νοέμβριο να αποσυρθούν οι κατηγορίες, αφού οι δύο άνδρες, όπως έχουν και οι δύο δηλώσει, δε γνώριζαν ότι η Ντεχάρ ήταν ανήλικη. Η δίκη αυτή αναμένεται από πολλούς να ξεσκεπάσει μια ολόκληρη βιομηχανία χρήματος και προώθησης ανηλίκων και ενηλίκων γυναικών στην πορνεία, σε μια περίοδο μάλιστα που η γαλλίδα υπουργός για τα δικαιώματα των γυναικών φιλοδοξεί να καταργήσει την πορνεία στη χώρα.

Η υπόθεση αυτή όμως παρουσιάζει και ευρύτερο ενδιαφέρον. Η πέτρα του σκανδάλου του η Ζάχια Ντεχάρ, είναι πλέον τόσο γνωστή στη Γαλλία που πλέον αναφέρονται σε αυτή με το μικρό της. Από τότε που ξέσπασε το σκάνδαλο, ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ την έχει πάρει υπό την προστασία του, όπως έσπευσαν να πράξουν και άλλα μεγάλα ονόματα από το χώρο της μόδας και των τεχνών, ενώ η σειρά εσωρούχων που σχεδίασε η ίδια φιλοξενήθηκε και στην εβδομάδα μόδας του Παρισιού.

Αρκετοί ήταν μάλιστα οι Γάλλοι ηθοποιοί που είχαν καταλάβει τις πρώτες σειρές για να παρακολουθήσουν τα μοντέλα της να ξεπροβάλουν μέσα από ψυγεία, κεκάκια, ή (τυχαίο;) σα δωράκια, τυλιγμένες με φιόγκους και με την ίδια τη «δημιουργό» να εμφανίζεται στην πασαρέλα σαν κλώνος της Μπάρμπι που μόλις την έβγαλαν από το πλαστικό κουτί της. Το βιογραφικό της κοσμούν επίσης φωτογραφίσεις της από διάσημους καλλιτέχνες του είδους, εξώφυλλα σε διεθνούς εμβέλειας περιοδικά αλλά και μία συμμετοχή σε ταινία.

Σύμφωνα με τον Λάγκερφελντ, είναι τόσο εντυπωσιακή ακριβώς λόγω του πρότερου βίου της, σαν τις ονομαστές Γαλλίδες μετρέσες του 18ου αι., τις ερωμένες των πλούσιων και των ισχυρών, «μία καθαρά γαλλική παράδοση που ο υπόλοιπος κόσμος θαύμαζε και με τον καιρό υιοθέτησε».

Διχασμένες εντούτοις επί του θέματος φαίνονται οι φεμινίστριες. Με τις μεν να θέτουν το ερώτημα, γιατί να μην μπορεί μία πρώην ιερόδουλος να αλλάξει τη ζωή της και να κάνει μία καριέρα στο χώρο της μόδας; Και τις δε να τις ρωτούν, γιατί τότε επιμένει να προωθεί τον εαυτό της σαν φουσκωτή κούκλα, ωραιοποιώντας και εκθειάζοντας κάτι που πολύ απλά η δικαιοσύνη μπορεί να αποφανθεί ότι είναι ένα κύκλωμα μαστροπείας και προώθησης ανηλίκων;

Στη Γαλλία η πορνεία δεν απαγορεύεται. Όπως, όμως ισχύει και στη Βρετανία, απαγορεύονται όλες οι σχετικές με αυτήν δραστηριότητες, όπως είναι η μαστροπεία, η προώθηση ή οι οίκοι ανοχής.
troktiko.eu
Aniwthoi
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ