2012-08-30 09:02:41
Φωτογραφία για Από σερβιτόρος υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
Στο βήμα του συνεδρίου του κόμματος στην Τάμπα ανέβηκε ο Πολ Ράιαν προκειμένου να πείσει τους ψηφοφόρους να στηρίξουν τον Μιτ Ρόμνεϊ για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου.

Μέχρι στιγμής δεν είναι ξεκάθαρο από τις δημοσκοπήσεις εάν ο άγνωστος στο ευρύ κοινό 42χρονος υποψήφιος αντιπρόεδρος των ΗΠΑ θα καταφέρει να δώσει προβάδισμα στον Μιτ Ρόμνεϊ έναντι του Μπαράκ Ομπάμα στη κούρσα για την προεδρία. Ωστόσο, αρκετοί επιμένουν ότι έχει φέρει έναν «αέρα» νεότητας στους Ρεπουμπλικάνους.

Ο Πολ Ράιν θεωρείται συντηρητικός, καθώς είναι πρόσωπο του «κινήματος του τσαγιού». Ως μέλος του Κογκρέσου έχει προτείνει σκληρές περικοπές σε κρατικές δαπάνες για την υγεία και γι' αυτό αποτελεί τον υπ' αριθμόν ένα στόχο της κριτικής των Δημοκρατικών.

Τα δημοσιεύματα των περιγράφουν ως φιλόδοξο πολιτικό που ξεκίνησε από σερβιτόρος στην Ουάσινγκτον και κατάφερε να περάσει σε νεαρή ηλικία την πόρτα του Κογκρέσου. Στις αρχές του 1990 ο υποψήφιος αντιπρόεδρος σέρβιρε ποτά σε μεξικάνικο εστιατόριο κοντά στο Καπιτώλιο για να βγάλει το χαρτζιλίκι του και μιλούσε συνέχεια για οικονομικά θέματα. Σύμφωνα με τους συναδέλφους του ξεχώριζε από τους συνομήλικους του και ήταν πάντα στην ώρα του για δουλειά.


Το 1992 όταν πήρε το πτυχίο του στην πολιτική επιστήμη και τα οικονομικά βρήκε μία δουλειά σε μία ερευνητική ομάδα δύο πολλά υποσχόμενων συντηρητικών που είχαν καταλάβει υψηλά πόστα στις κυβερνήσεις του Ρίγκαν και του Μπους.

Φίλοι του θυμούνται ότι τότε διέμενε μαζί με κολλητούς του σε ένα σπίτι με παλιά έπιπλα σε μία υποβαθμισμένη γειτονιά, ενώ σύχναζε σε μέρη που οι καταστηματάρχες έδιναν σε καλή τιμή τη μπύρα ή δεν χρέωναν κουβέρ.

Ο υποψήφιος αντιπρόεδρος εντυπωσίασε τους νέους εργοδότες του και πάλι με την επιμέλεια που έδειχνε στη δουλειά του. Μάλιστα τότε του είχε ανατεθεί να μαζεύει άρθρα από εφημερίδες και να τα παρουσιάζει καθαρά και τακτοποιημένα κάθε πρωί. Ο άνθρωπος που τον προσέλαβε και του είχε αναθέσει αυτή την εργασία, ο Πίτερ Γουέχνερ θυμάται ότι δεν ήταν από τα άτομα που εξέφραζαν παράπονα και παραδέχθηκε ότι δεν του κράτησε κακία για την αγγαρεία που τον έβαζε να κάνει καθημερινά. «Ποτέ δεν το κράτησε εναντίον μου αυτό αν και θα έπρεπε».

Όταν τελικά έθεσε υποψηφιότητα για την θέση του Κογκρέσου οι κάτοικοι στην γενέτειρα του στο Ουισκόνσιν δεν τον γνώριζαν. Ο ίδιος όμως το είχε θέσει ως στόχο να εκλεγεί. Έτσι πολλές φορές έπαιρνε την γυναίκα του αδερφού του και το παιδί του και πήγαινε σε εργοστάσια προκειμένου να μιλήσει με τους πολίτες. Οι περισσότεροι υπέθεταν ότι αυτή ήταν η οικογένεια του και άρχισαν να τον βλέπουν με άλλο μάτι.

Στο τέλος κατάφερε να εισήλθε στο Κογκρέσο και ξεκίνησε να ασχολείται με τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και οικονομικά θέματα.

Σήμερα η κριτική που δέχεται αφορά κυρίως τις θέσεις του για την οικονομία. Ωστόσο, τους επόμενους δύο περίπου μήνες θα πρέπει να καταφέρει με το προφίλ του σοβαρού να συσπειρώσει την πτέρυγα των υπερσυντηρητικών ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικάνων και να μην βαδίσει στα χνάρια της προκατόχου του, Σάρα Πέιλιν.
real.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ