2012-09-03 14:54:02
Φωτογραφία για Μαλάς: Η λύση του Κυπριακού δεν είναι μόνο πολιτική αλλά και κοινωνική
«Η λύση του κυπριακού προβλήματος στο πλαίσιο μιας χαλαρής ομοσπονδίας θα δημιουργήσει διαχωριστικές τάσεις μέσα στην κυπριακή κοινωνία , ε/κ και τ/κ», δήλωσε από την Πάφο ο Υπουργός Υγείας και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς ο οποίος παρέστη στο εθνικό μνημόσυνο του Δημοσθένη Γεωργίου στο Μέσα Χωριό.

Ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι «η λύση του κυπριακού δεν είναι μόνο πολιτική αλλά και κοινωνική η οποία να δημιουργεί ισχυρά δεσμά μεταξύ των δυο κοινοτήτων. Η λύση χαλαρής ομοσπονδίας , την όποιαν ο κ. (Νίκος) Αναστασιάδης , σύμφωνα και με το δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ εκτιμά ως καλύτερη εφικτή λύση, είναι μια λύση που αποκεντρώνει τις εξουσίες από το κεντρικό κράτος, διαχωρίζει διοικητικά τις δυο κοινότητες και δεν δημιουργεί συνθήκες συνεργασίας και επανένωσης της κοινωνίας».

Ο κ. Μαλάς επανέλαβε ότι «η ε/κ πλευρά δεν πρέπει να παλινδρομεί σε ότι αφορά την επιδιωκόμενη λύση του κυπριακού, αυτού του είδους παλινδρομήσεις δίνουν άλλοθι στην τ/κ πλευρά και την τούρκικη εξωτερική πολιτική με αποτέλεσμα να μετατρεπόμαστε ως οι καλύτεροι σύμμαχοι της τούρκικης εξωτερικής πολιτικής» .

Ερωτηθείς για το ποιές θα είναι οι κινήσεις του στο θέμα του κυπριακού σε περίπτωση εκλογής του, ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι «θα επιδιώξω το περίγραμμα λύσης των ομόφωνων αποφάσεων του Εθνικού Συμβούλιου το 1989 και του 2009 χωρίς ωστόσο να ξεφεύγουμε από τις συμφωνημένες ήδη προτάσεις».

sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ