2012-09-03 19:11:02
Φωτογραφία για Στις 58.582 οι κάρτες αποδείξεων που ενεργοποιήθηκαν έως τις αρχές Αυγούστου
Πάνω από 180.000 είναι οι επιχειρήσεις ανά την Ελλάδα που δέχονται την κάρτα αποδείξεων, ενώ έως τις 7 Αυγούστου είχαν ενεργοποιηθεί... 58.582 κάρτες (34.660 μέσω SMS και 23.907 μέσω TAXISnet) και είχαν πραγματοποιηθεί 235.982 συναλλαγές.

Τα παραπάνω προκύπτουν από τα στοιχεία που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, απαντώντας σε ερώτηση που είχε καταθέσει η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρία Κόλλια Τσαρουχά. Η βουλευτής επισήμαινε πως η κάρτα αποδείξεων, «ενώ θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό εργαλείο διευκόλυνσης των φορολογουμένων και βασικό όπλο κατά της φοροδιαφυγής, παραμένει στα αζήτητα». Επίσης, είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών να την ενημερώσει ποιο είναι το συνολικό κόστος της πρωτοβουλίας της κάρτας αποδείξεων και ποιοι είχαν προτείνει τη δημιουργία της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που διαβίβασε το υπουργείο Οικονομικών, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που δήλωσαν ότι επιθυμούν να μπουν στο σύστημα της παραγγελίας και διάθεσης καρτών αποδείξεων, ανέλαβαν ως χορηγοί τη δωρεάν έκδοση και διάθεσή τους στους φορολογούμενους για λογαριασμό του υπουργείου. Επίσης, προκύπτει ότι τα μοναδικά κόστη για το ελληνικό δημόσιο ήταν το κόστος ενεργοποίησης καρτών διακίνησης μηνυμάτων (SMS), το κόστος αυτόματου τηλεφωνικού κέντρου για την υποστήριξη της χρήσης των καρτών και το κόστος της έκδοσης αριθμού ταυτοποίησης εκδότη καρτών από τον ΕΛΟΤ που συνολικά ανήλθαν σε 15.800 ευρώ συν ΦΠΑ.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Lady Gaga το... παγώνι!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Lady Gaga το... παγώνι!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ