2012-09-03 19:16:03
Φωτογραφία για FT: Οι Γερμανοί δεν θέλουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη
Μόνο ένας στους τέσσερις Γερμανούς θεωρεί ότι η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην ευρωζώνη ή να λάβει περαιτέρω οικονομική βοήθεια από τις άλλες χώρες-μέλη, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσαν οι Financial Times. Στην ίδια έρευνα, οι Ιταλοί και οι Ισπανοί εμφανίζονται να αντιμετωπίζουν διαφορετικά το θέμα, καθώς όσοι ερωτήθηκαν ήταν πολύ πιο διστακτικοί στο να συμφωνήσουν με το ενδεχόμενο αποπομπής της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Η δημοσκόπηση, σε δείγμα 1.000 ενηλίκων στη Γερμανία, την Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία κατέδειξε ότι μόλις ένα 26% των Γερμανών πιστεύει ότι η Ελλάδα «θα αποπληρώσει ποτέ τα δάνειά της», έναντι 77% των Ιταλών και 57% των Ισπανών.

Σχεδόν οι μισοί Γερμανοί οι οποίοι ερωτήθηκαν δεν νομίζουν ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να προβεί σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις που να είναι επαρκείς ώστε να απαλλαγεί από την ανάγκη να δέχεται διεθνή οικονομική βοήθεια.

Αντιθέτως το 88% των Ιταλών και το 70% των Ισπανών δήλωσε «σχετικά σίγουρο» ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα θα μπορέσει να προχωρήσει σε οικονομικές μεταρρυθμίσεις.

Παρά τις διαιρέσεις τους σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, οι ερωτηθέντες στις τέσσερις χώρες- μέλη της ευρωζώνης παραμένουν αισιόδοξοι ότι οι ηγέτες τους θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση.

Ωστόσο, το 44% των Βρετανών είπαν πως δεν είναι «διόλου βέβαιοι» ότι οι διαμορφωτές πολιτικής θα μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την κρίση.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ