2012-09-04 01:32:03
Φωτογραφία για Τips και χρήσιμες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε για την διατροφή μας
*Μην απαγορεύεις φαγητά στον εαυτό σου, απλά προσπάθησε να τρως λιγότερο από τα «επιβλαβή».

*Πριν φας το κυρίως φαγητό, προσπάθησε να έχεις φάει μια σαλάτα. Έτσι, παίρνεις θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό σου, ενώ παράλληλα το στομάχι σου θα έχει την αίσθηση του κορεσμού και θα φας μικρότερη ποσότητα φαγητού!

*Είναι σημαντικό να καταναλώνετε τρία βασικά γεύματα και δυο μικρά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην ξεχνάτε ότι το πρωινό είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας και μπορεί να καταναλωθεί στο σπίτι, στο δρόμο για το γραφείο ή στο γραφείο. Μια καλή πρόταση για μικρό γεύμα, αποτελούν τα φρούτα, οι φρέσκοι χυμοί και τα γιαούρτια χαμηλά σε λιπαρά.

*Πολλά από τα αναψυκτικά που καταναλώνετε, ακόμα και τα light, έχουν «κενές» θερμίδες που δεν χρησιμεύουν σε τίποτα απολύτως και επιβαρύνουν τον οργανισμό. Αντικαταστήστε τα με νερό και θα δείτε μεγάλη αλλαγή στο σώμα σας.


*Μην πηγαίνετε για ψώνια νηστικοί! Αν πάτε για ψώνια με άδειο στομάχι, είναι πολύ περισσότερες οι πιθανότητες να μπείτε στον πειρασμό να πάρετε fast food ή κάποιο άλλο γρήγορο σνακ που στην πραγματικότητα δεν θέλετε. Φροντίστε κάθε φορά που βγαίνετε για ψώνια να έχετε φάει πρώτα ένα υγιεινό γεύμα.

*Καταναλώνετε κόκκινο κρέας μόνο μια φορά την εβδομάδα, ώστε να μειώσετε τη λήψη κορεσμένων λιπαρών. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κρέας με όσπρια ή ψάρι, καθώς και ευκαιριακή χρήση πουλερικών.

*Τα οινοπνευματώδη ποτά δημιουργούν ελλείψεις σε 14 βιταμίνες, 4 μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

*Το κάπνισμα, τα αντιβιοτικά, η ζάχαρη και ο καφές λειτουργούν ανταγωνιστικά κατά των βιταμινών.

*Μην καταναλώνετε άσκοπα μεγάλες ποσότητες φαρμάκων. Τα φάρμακα επηρεάζουν την ισορροπία των βιταμινών σας. Περισσότερο επηρεάζονται η B6, η βιταμίνη C και το φυλικό οξύ. Οι βιταμίνες της οικογένειας B καταστρέφονται από τα αντιβιοτικά, ενώ τα καθαρτικά καταστρέφουν τις βιταμίνες A, D, E, K.

*Προτιμήστε ως τρόπο μαγειρέματος το βράσιμο, το ψήσιμο ή το μαγείρεμα στον ατμό. Με τον τρόπο αυτό, περιορίζετε τη χρήση λιπών και ελαίων. Μπορείτε να μειώσετε ακόμα περισσότερο την κατανάλωση κορεσμένων λιπών αφαιρώντας από το κρέας το ορατό λίπος, π.χ. πέτσα.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ