2012-09-04 03:27:40
Φωτογραφία για Ελλιμενίστηκε η αμερικανική πλατφόρμα
Εργασία σε δεκάδες Κυπρίους και σημαντικό οικονομικό όφελος για τον τόπο έχει ήδη φέρει το φυσικό αέριο στην περιοχή.

Όπως μεταδίδει το ΡΙΚ, η πρώτη πλατφόρμα αμερικανικών συμφερόντων, ύστερα από αναμονή αρκετών ημερών στο αγκυροβόλιο Λεμεσού, ελλιμενίστηκε τελικά χθες.

Αφού γίνουν σε αυτή κάποιες εργασίες συντήρησης, θα κατευθυνθεί προς το Ισραήλ, από όπου έχει ναυλωθεί για να πραγματοποιήσει για έξι μήνες γεωτρήσεις σε τεμάχιο της ισραηλινής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, στα ανοικτά του λιμανιού Άστοτ.

Για τον ελλιμενισμό της εργάστηκαν δεκάδες άνθρωποι και σκάφη της Αρχής Λιμένων, ενώ για τις επισκευές σε αυτή, έχουν επιλεγεί, μεταξύ παρά πολλών ξένων εταιρειών, δύο κυπριακές η «EDT» και η «FAMA».

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 40 ημέρες.

Ο αναπληρωτής λιμενάρχης Λεμεσού, Γιώργος Ππούρος, δήλωσε στο ΡΙΚ ότι το οικονομικό όφελος για την Κύπρο είναι προφανές.


Τόνισε ακόμη ότι, παρότι ο ελλιμενισμός της αμερικανικής πλατφόρμας δεν έχει άμεση σχέση με το φυσικό αέριο της Κύπρου, αποτελεί ισχυρότατη ένδειξη του ενδιαφέροντος που υπάρχει από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ενέργειας.

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες του ΡΙΚ, ενδιαφερόμενες εταιρείες ζητούν επιτακτικά από την κυβέρνηση την παραχώρηση χερσαίων και λιμενικών εκτάσεων για δημιουργία υποδομών που έχουν να κάνουν με την εξόρυξη φυσικού αερίου.

Το θέμα είχε απασχολήσει επείγουσα σύσκεψη στο Υπουργείο Συγκοινωνιών πριν απο δύο μήνες, λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που ασκούσαν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες.

Τελικά συστάθηκε επιτροπή της οποίας προεδρεύει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας του Υπουργείου Εμπορίου, Σόλων Κασίνης, και αποστολή της είναι ο εντοπισμός χώρων εντός και εκτός, αλλά πλησίον των λιμανιών, που μπορούν να παραχωρηθούν σε εταιρείες.
cytoday.eu
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ