2012-09-04 03:32:19
Φωτογραφία για Ο Βόλος αποθέωσε τον Γ. Κότσιρα και την Εστουδιαντίνα του Α. Κατσιγιάννη [Video]
ΓΕΜΙΖΟΝΤΑΣ ασφυκτικά το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη" ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ στο e-Volos.gr ο μαέστρος Ανδρέας Κατσιγιάννης

90 χρόνια μνήμης στη Σμύρνη ξύπνησαν το βράδυ της Δευτέρας στον Βόλο και μάλιστα με τον καλύτερο τρόπο, αφού ο Γιάννης Κότσιρας και η Εστουδιαντίνα Νέας Ιωνίας Βόλου του μαέστρου Ανδρέα Κατσιγιάννη, παίζοντας κυριολεκτικά στην έδρα τους, αποθεώθηκαν από χιλιάδες συμπολίτες τους, οι οποίοι γέμισαν ασφυκτικά το Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη".

Με μια παράσταση υπερ-παραγωγή, στην οποία πέραν της ορχήστρας και του Γιάννη Κότσιρα, συμμετείχαν με τις ερμηνείες τους, τόσο οι Ειρήνη Τουμπάκη και Θοδωρής Μέρμηγκας, όσο και το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου αλλά και η χορωδία "ΙΩΝΙΑ" υπό την διεύθυνση της Κορνηλίας Φραγκογιάννη, με τη συνοδεία ακόμα και χορευτών, αποδώθηκαν τραγούδια που έχουν σημαδέψει την δεκαετία του '20 και τα ίχνη τους φτάνουν μέχρι και τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.


Στοιχεία τόσο διαφορετικά μεταξύ τους, που έγιναν ένα στη μουσική που άνθησε στα τέλη του 19ου αιώνα και στις άρχες του 20ου στην περιοχή της Κωνσταντινούπολης, ξύπνησαν μέσα από τις μοναδικές μελωδίες και ερμηνείες, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Ανδρέα Κατσιγιάννη και την οπτικοακουστική υποστήριξη του "Studio A440" υπό τον ηχολήπτη Γιώργο Ζαγόρη.

Ο ίδιος, μετά το πέρας της καπληκτικής παράστασης, δήλωσε στην κάμερα του e-Volos.gr: "Ήταν μια υπέροχη βραδιά, με πολύ κόσμο, με πολύ καλή ενέργεια. Ήταν μια γιορτινή βραδιά για εμάς, γιατί, μετά από τόσα χρόνια που υπηρετούμε την μουσική, βλέπουμε ότι υπάρχει κόσμος που το πιστεύει αυτό το πράγμα".

ΔΕΙΤΕ και ΑΚΟΥΣΤΕ στιγμιότυπα από την μοναδική παράσταση και δηλώσεις του μαέστρου Ανδρέα Κατσιγιάννη, όπως καταγράφηκαν στην κάμερα του e-Volos.gr:
e-volos.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ