2012-09-04 15:34:04
Φωτογραφία για Τσίπρας: Η κυβέρνηση λαφυραγωγεί το δημόσιο
Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχε με το προεδρείο των εργαζομένων στην ΕΡΤ. Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την συγκυβέρνηση Σαμαρά ότι " με την πλήρη ανοχή και άρα συνενοχή των κ.κ. Κουβέλη και Βενιζέλου, προχωρά στη λαφυραγώγηση του δημόσιου χώρου, στην κομματικοποίηση του δημοσίου και ιδιαίτερα σε μια επέλαση στη δημόσια τηλεόραση που στόχο έχει την απαξίωση της παρεχόμενης ενημέρωσης και τον απόλυτο έλεγχο της πληροφόρησης προς τους πολίτες".

Αναφερόμενος στο θέμα της ΕΡΤ ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως η δημόσια ραδιοτηλεόραση δέχεται " επέλαση στο αποθεματικό της, με το 25% που πηγαίνει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και άρα η ΕΡΤ από πλεονασματική θα γίνει ξανά ελλειμματική, θα έχουμε μια δημόσια τηλεόραση η οποία θα βρίσκεται πολύ χαμηλά στην προτίμηση των τηλεθεατών και ταυτόχρονα μια δημόσια τηλεόραση προβληματική που θα αναγκαστεί εκ νέου σε περικοπές των μισθών των εργαζόμενων στην ΕΡΤ".

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε την θέση του κόμματό τους πως η ΕΡΤ πρέπει να παραμείνει μια πηγή πλουραλιστικής ενημέρωσης και προειδοποίησε την κυβέρνηση πως η δημόσια τηλεόραση δεν θα γίνει κομματικό φέουδο.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ