2012-09-04 15:43:04
Φωτογραφία για Η καταπίεση στην εφηβεία
από την Μαριλένα Κοσμίδου

Οι έφηβοι δέχονται μεγάλη καταπίεση από τους ενήλικους και κυρίως από το οικογενειακό περιβάλλον.

Όλοι πιστεύουν πως οι έφηβοι δεν μπορούν να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για την ζωή τους. Μεγάλο λάθος, κάθε έφηβος μπορεί να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την ζωή του και ο μόνος λόγος που μπορεί κάτι να πάει στραβά είναι να ανακατευτεί κάποιος ενήλικος.

Τότε ο έφηβος νευριάζει, σταματά να σκέπτεται λογικά και την θέση του μυαλού καταλαμβάνουν οι ορμόνες.

Ένας έφηβος μπορεί να αναγνωρίσει και μόνος του τι είναι καλό και τι όχι και να πάρει αποφάσεις για την ζωή του. Ένας γονέας μπορεί να πει την άποψη του στον έφηβο χωρίς όμως να του την επιβάλει γιατί το μόνο που θα καταφέρει είναι ο έφηβος να μην τον εμπιστεύεται και να κάνει ότι θέλει χωρίς να το ξέρει ο γονέας.

Ακόμα και λάθος να είναι η απόφαση του εφήβου ο γονέας πρέπει να στηρίξει και να είναι δίπλα του όταν δεν είναι καλά.


Έτσι θα μπορεί να βοηθήσει περισσότερο αν κάτι πάει στραβά και να στηρίξει τον έφηβο. Αν όμως πάει να του επιβάλει την άποψη του τότε ο έφηβος δεν θα καταλάβει το λάθος του και υπάρχει πιθανότητα να φτάσει σε καταστροφικό σημείο.

Δεν είναι σωστό να πνίγεται τον έφηβο με τηλέφωνα ελέγχους μηνύματα, αν θέλει να σας πει κάτι θα σας το πει χωρίς να επιμένετε .

Αν τώρα έχετε κάνει αυτό το λάθος φροντίστε να επανορθώσετε και να στηρίξετε τον έφηβο, κάντε τον να καταλάβει πως ότι και να κάνει θα είστε πάντα δίπλα του να τον στηρίζεται, έτσι θα ξανακερδίσετε την εμπιστοσύνη του και δεν θα είστε στο σκοτάδι.

Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο….!!!

hamomilaki.blogspot.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ