2012-09-14 15:28:32
Φωτογραφία για Συμβουλές εν όψει καταιγίδων
Συστάσεις λόγω του κύματος καικοκαιρίας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.Ειδικότερα, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη δυτική Ελλάδα, τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία στα δυτικά.

Στην Αττική, αναμένονται λίγες νεφώσεις που τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες θα αυξηθούν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 31 βαθμούς κελσίου.

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Το θερμόμετρο θα δείχνει από 20 έως 28 βαθμούς κελσίου.

Συγκεκριμένα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες:

-Να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και ότι οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά.


-Εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο.

-Αν βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο, να μένουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια όπως και από περιοχές στις οποίες έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις.

-Να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

-Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

-Να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από την ΕΜΥ μέσω των ΜΜΕ.

-Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Η Τροχαία σε δική της ανακοίνωση δίνει γενικές συμβουλές για ασφαλή οδήγηση. Ειδικότερα, συστήνει τους οδηγούς:

-Να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου πριν τη μετακίνηση

-Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, ιδιαίτερα στις περιοχές που υπάρχουν πλημμύρες, υπερχειλίσεις χειμάρρων κ.λπ, διακοπές κυκλοφορίας ή στο παρελθόν έχουν καταγραφεί ανάλογα προβλήματα

-Να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

-Να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια

-Να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα

-Να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς

-Να φορούν πάντα ζώνες ασφαλείας

-Σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων των Υπηρεσιών Τροχαίας και των αρμόδιων Αρχών

-Να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους

-Σε περίπτωση ανάγκης να επικοινωνούν με το 100 (ΕΛ.ΑΣ), το 199 (Π.Σ.), το 166 (Ε.Κ.Α.Β.), τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και με τις αρμόδιες Αρχές.
zougla.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ