2012-09-21 14:17:04
Φωτογραφία για Ναί στο αυτόνομο ΤΕΑΑΠΑΕ από την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών
Θετικό είναι κατ' αρχή το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος για την αυτονόμηση του Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑΑΠΑΕ).

Το θέμα συζητήθηκε για μία ακόμη φορά στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος και συμφωνήθηκε να υπάρξει μια πιο στενή συνεργασία με την Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος η οποία και κινεί το όλο θέμα (όπως ορίζει η νομοθεσία). Οι ασφαλιστικές εταιρείες θέλουν να έχουν ένα λόγο στα τεκταινόμενα, πάντα σε συνεργασία με την ΟΑΣΕ, ενώ σε δεύτερο χρόνο δεν έχουν αντίρρηση να ενισχύσουν και οικονομικά εάν απαιτηθεί..

Επισημαίνεται ότι με βάση την ισχύουσα νομοθεσία το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ασφαλιστών & Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑΑΠΑΕ)

Μπορεί να μετατραπεί σε επαγγελματικό ταμείο θα μετατραπεί από την 1η Ιανουαρίου του 2013.


Το Ταμείο επρόκειτο να ενταχθεί μέσω του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ) στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Όμως το ΤΕΑΑΠΑΕ ζήτησε την εξαίρεση από την ένταξη του στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ).

Έτσι με βάση την παράγραφο 4 του άρθρου 36 του νόμου 4052/2012 όσα ταμεία, τομείς ή κλάδοι επικουρικής ασφάλισης που δεν εντάσσονται μέχρι τις 31.12.2012 στο ΕΤΕΑ μετατρέπονται αυτοδίκαια σε νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου (Ν.Π.Ι.Δ.) υποχρεωτικής ασφάλισης κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 7 και 8 του ν. 3029/2002 (Α΄160).

H πρώτη παράγραφος του άρθρου επτά του νόμου 3029/2002 ορίζει τι είναι τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης.

Επισημαίνεται ότι τα άρθρα 35-48 του Ν. 4052/2012 προβλέπουν ότι ιδρύεται το ΝΠΔΔ με την επωνυμία Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) και ρυθμίζουν την ασφάλιση σε αυτό και τη λειτουργία του. Στο ΕΤΕΑ από την ίδρυσή του εντάσσονται το ΕΤΕΑΜ, το ΤΕΑΔΥ (τομείς του ΤΕΑΠΟΚΑ και ΤΑΔΚΥ), το ΕΤΑΤ ως προς την επικουρική ασφάλιση, οι τομείς του κλάδου επικουρικής ασφάλισης του ΤΑΥΤΕΚΩ , ο κλάδος ασφάλισης του προσωπικού της ΔΕΗ ως προς την επικουρική ασφάλιση των ασφαλισμένων του και το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ).

Κατά το άρθρο 36 παρ. 2 του ιδίου νόμου ορίζεται ότι: «Με απόφαση των αντιπροσωπευτικότερων οργανώσεων των ασφαλισμένων κάθε Ταμείου, τομέα ή κλάδου και μέχρι την ημερομηνία έναρξης του ΕΤΕΑ (1-7-2012) μπορεί να αποφασισθεί η εξαίρεση του ταμείου ή του τομέα ή του κλάδου από την ένταξη στο ΕΤΕΑ».

Στην βάση αυτής της πρόβλεψης, το Επικουρικό Ταμείο των ασφαλιστικών υπαλλήλων ζήτησε την εξαίρεση του.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ