2012-10-04 22:03:02
Φωτογραφία για Συγκροτείται Παλλαϊκό Μέτωπο Υγείας για να σωθεί το Γ.Ν.Τ [video]
Ανοιχτή συνέλευση στον αύλειο χώρο τού υπό κατάργηση ή συγχώνευση Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων πραγματοποίησαν σήμερα, από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ., Σύλλογος Εργαζομένων, Ένωση Ιατρών, Ε.Κ.Α.Β. και φορείς της Ψυχικής Υγείας.

Η είδηση που βγήκε ήταν ότι δρομολογούνται άμεσα επαφές με όλους τους συναρμόδιους, μα και κοινωνικούς φορείς για την δημιουργία ενός «Παλλαϊκού Μετώπου Υγείας», με επιδιωκόμενο σκοπό «να παραμείνει ως έχει» το δημόσιο νοσηλευτήριο της πόλεώς μας.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου – Κέντρων Υγείας Ν. Τρικάλων κ. Κων/νος Ντόβας, ανέφερε: 

«Συνεχίζουμε σήμερα, για δεύτερη ημέρα, το πρόγραμμα δράσης που ξεκινήσαμε στις αρχές της εβδομάδος. Ο κόσμος, πραγματικά, αποδέχεται, καταλαβαίνει τα αιτήματά μας. Οι κινητοποιήσεις μας γίνονται για δύο λόγους: α) ανατροπή των μνημονιακών μέτρων, τα οποία οδηγούν στην εξαθλίωση το Ε.Σ.Υ., την Υγεία, αυτό το υπέρτατο αγαθό β) οι φημολογούμενες συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσηλευτικών ιδρυμάτων. Το Νοσοκομείο Τρικάλων όχι μόνο πρέπει να παραμείνει όπως είναι, αλλά να βελτιωθεί και ν’ αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο ώστε να προσφέρει στον Τρικαλινό πολίτη αυτό που πραγματικά δικαιούται. 


Η επόμενη κίνησή μας θα είναι η συγκρότηση ενός “Μετώπου Υγείας” με όλους τους φορείς, τους οποίους και θα καλέσουμε, με σκοπό να παραμείνει το Νοσοκομείο ως έχει, με όλες τις Κλινικές του.

Δυστυχώς έχουμε μια Κυβέρνηση, η οποία μοιάζει με “πειθαρχημένα στρατιωτάκια”. Σε ό,τι τους πουν, λένε “yes sir”. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και με το Υπουργείο Υγείας. Ο Υπουργός αποδέχθηκε όλους τους όρους και τις επιταγές της Τρόικας. Αυτό οδηγεί, όπως προείπα, σε εξαθλίωση του Ε.Σ.Υ., στην διάλυση και κατεδάφιση του». 

Σημειωτέον, ότι οι εργαζόμενοι του Γ.Ν.Τ., από την επόμενη εβδομάδα, προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου Κέντρων Υγείας Ν. Τρικάλων κα. Κική Παγδάτογλου – Σπυροπούλου, υπογράμμισε: «Είναι πολλά τα κοινά προβλήματα, πέρα από την κατεύθυνση που δίνουν τα δευτεροβάθμια Όργανα, οι Ομοσπονδίες μας. Ζούμε την καθημερινή επιδείνωση των λειτουργιών των νοσοκομείων, παρατηρούνται θανάσιμα περιστατικά σε διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας εξαιτίας της ιατρικής υποστελέχωσης και της αναγκαστικής διακοπής - μεταφοράς ασθενών, οπότε πριν ακόμα εφαρμοσθούν αυτά τα πρόχειρα και αποσπασματικά μέτρα είτε συνενώσεων είτε καταργήσεων τμημάτων είτε μεταφοράς ασθενών από ένα γεωγραφικό σημείο στο άλλο, μετρούμε ήδη κοινωνικές επιπτώσεις και προβλήματα. Δεδομένο είναι, επίσης, το πρόβλημα των καθυστερημένων αμοιβών μας.

Εάν περάσουν τα προς ψήφιση μέτρα, τότε θα μπορούμε να μιλάμε για “κοινωνική γενοκτονία” . Ένας λαός, ο οποίος είναι γονατισμένος οικονομικά κι έχει στηρίξει το Σύστημα Υγείας με τη φορολογία και τις εισφορές του, δεν στηρίζεται σ’ αυτήν την οικονομική δυσκολία.

Στην σημερινή ανοιχτή συγκέντρωση – συνέλευση βρίσκονται και εργαζόμενοι σε φορείς Ψυχικής Υγείας και αλλού. Θα συντονιστούμε μαζί τους -αν και αυτοί έχουν δικά τους, ιδιαίτερα προβλήματα-, με στόχο να γίνει ένα παλλαϊκό μέτωπο διότι η Υγεία και το σύστημα της κοινωνικής στήριξης αφορούν όλη την κοινωνία».

Δείτε στο βίντεο του trikalaola.gr ολόκληρες τις δηλώσεις.

Η ανακοίνωση 

Συμπολίτες-σσες 

 

Οι εργαζόμενοι ξεκίνησαν έναν αγώνα διαρκείας για την ανατροπή των νέων μνημονιακών μέτρων που αφορούν την Υγεία.

Η σημερινή Κυβέρνηση οδηγεί σε Υποβάθμιση, Απαξίωση και Διάλυση της Υγείας και μάλιστα σε περίοδο οικονομικής κρίσης που τα εισοδήματα συρρικνώνονται δραματικά, η ανεργία και τα λουκέτα καλπάζουν και το 50% του πληθυσμού είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας.

Καθήκον όλων μας είναι η υπεράσπιση του αγαθού της υγείας και της δωρεάν πρόσβασης των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας

Απαιτούμε να σταματήσουν τώρα οι πληρωμές των ασθενών στις επισκέψεις και στα φάρμακα.

Απαιτούμε να χρηματοδοτήσει πλήρως τα Νοσοκομεία,τον ΕΟΠΥΥ και τα ταμεία ο κρατικός προϋπολογισμός.

Απαιτούμε να σταματήσουν τα σχέδια για Εφεδρείες – Απολύσεις – πρόωρες Συνταξιοδοτήσεις που οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας των Νοσοκομείων. 

Απαιτούμε να παραμείνει το Νοσοκομείο μας αυτόνομο και αυτοδιοικούμενο και να σταματήσουν τα σχέδια για Συνλειτουργία – Συγχωνεύσεις Υγειονομικών μονάδων.

Όχι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της υγείας που αναγκάζουν τους πολίτες να βάλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για λιγότερες και ακριβότερες υπηρεσίες.

Διεκδικούμε να μην γίνει καμία μείωση στους μισθούς μας. 

Απαιτούμε την άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων μας.

Καλούμε λοιπόν όλους τους εργαζόμενους, πολίτες, κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς στην δημιουργία ενός Μετώπου Υγείας που αγκαλιάζει το σύνολο της κοινωνίας και θα αγωνιστεί για να ανατρέψει τις πολιτικές του Μνημονίου και θα αποτρέψει την οριστική διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών Υγείας – Πρόνοιας.

ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

ΕΝΩΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΙΑΤΡΩΝ

Δ.Σ. του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

trikalaola.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ