2012-10-07 22:58:17
Φωτογραφία για ΓΕΡΜΑΝΙΑ: ΕΝΔΕΙΞΗ ''ΣΕΒΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ'' Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
Θετικό κλίμα εν όψει της άφιξης στην Αθήνα της Ανγκελα Μέρκελ επιχειρούν να δημιουργήσουν με δηλώσεις τους υψηλόβαθμοι Γερμανοί αξιωματούχοι. 

Η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα είναι μια ένδειξη «σεβασμού» και «αναγνώρισης», σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε. Την ίδια ώρα, η γερμανική αντιπολίτευση καλεί την καγκελάριο να δείξει καθαρά την «αλληλεγγύη της προς τους Έλληνες». Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (SPD) ζητά, δε, οι Γερμανοί να μην συμπεριφέρονται σαν «τον πλούσιο θείο, που τα ξέρει όλα καλύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο».

Ειδικότερα, στη συνέντευξη που παραχώρησε στη λαϊκή γερμανική εφημερίδα Bild, που πρόκειται να δημοσιευθεί τη Δευτέρα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε δήλωσε ότι η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ αποτελεί «πράξη αναγνώρισης για την ελληνική κυβέρνηση, η οποία έχει υποβληθεί σε έντονη πίεση, λόγω της μεταρρυθμιστικής πολιτικής της».


Οι Έλληνες αξίζουν «την ισότητα και το σεβασμό», υπογραμμίζει ο Βεστερβέλε.

Την Παρασκευή, ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης Στέφεν Ζάιμπερτ, ανακοίνωσε πως η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επιθυμεί να «υποστηρίξει» τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά του οποίου χαιρέτισε «την προσπάθεια μεταρρύθμισης», ερχόμενη την Τρίτη στην Αθήνα, για πρώτη φορά από την έναρξη της χρηματοοικονομικής κρίσης.

Στις τάξεις της αντιπολίτευσης, ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων, Γιούργκεν Τρίτιν, ζητεί από τη Μέρκελ να πει ξεκάθαρα στους Έλληνες πως μπορούν «να υπολογίζουν στην ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στο δύσκολο δρόμο που τους μένει να κάνουν», σε μια συνέντευξη στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag.

Από την πλευρά των Σοσιαλδημοκρατών, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς (SPD), κάλεσε επίσης την καγκελάριο να εκφράσει το ενδιαφέρον της προς τους Έλληνες.

Η Μέρκελ θα πρέπει να «μεταδώσει το μήνυμα πως όλοι εμείς οι Γερμανοί, είμαστε αλληλέγγυοι» με τους Έλληνες, δήλωσε στην περιφερειακή εφημερίδα Leipziger Volkszietung, που δημοσιεύεται τη Δευτέρα.

Οι Γερμανοί πρέπει να δείξουν πως είναι επίσης προς το συμφέρον τους να βοηθήσουν την Ελλάδα και να μην συμπεριφέρονται σαν «ένας πλούσιος θείος που τα ξέρει όλα καλύτερα από τον υπόλοιπο κόσμο», ανέφερε.

Η λέξη «αλληλεγγύη» βρίσκεται επίσης στο στόμα του επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του FDP (των Φιλελευθέρων, μελών του κυβερνητικού συνασπισμού), Ράινερ Μπρούντερλε, ο οποίος συνήθως ακολουθεί μια αυστηρή γραμμή προς την Αθήνα.

Η επίσκεψη της Μέρκελ είναι «μια σαφής ένδειξη της αλληλεγγύης μας προς τους Έλληνες», δήλωσε στην εφημερίδα Welt am Sonntag.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο πρώτος gay μποξέρ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο πρώτος gay μποξέρ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ