2012-10-07 23:01:02
Φωτογραφία για Ο πρώτος gay μποξέρ
Ένα διαφορετικό... νοκ άουτ έδωσε ο μποξέρ από το Πουέρτο Ρίκο, Ορλάντο Κρους: Ο 31χρονος έγινε ο πρώτος... εν ενεργεία αθλητής στην ιστορία του μποξ που δήλωσε δημόσια ότι είναι ομοφυλόφιλος.

Πρόκειται για την πιο πρόσφατη δημόσια αναγνώριση «διαφορετικής» σεξουαλικότητας στο χώρο του αθλητισμού, που αποκτά ωστόσο ιδιαίτερο βάρος λόγω του θεωρούμενα «σκληρού» χαρακτήρα του αθλήματος.

Φυσικά, οι πάμπολλες γυναίκες αθλήτριες έχουν ήδη αμφισβητήσει τοις πράγμασι τη «φήμη» του αθλήματος.

«Αγωνίζομαι για περισσότερο από 24 χρόνια και όπως συνεχίζω την ανοδική πορεία στην καριέρα μου θέλω να είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου», λέει η ανακοίνωση του.

«Πάντα ήμουν και πάντα θα είμαι ένας υπερήφανος Πορτορικανός. Πάντα ήμουν και πάντα θα είμαι ένας υπερήφανος ομοφυλόφιλος άνδρας».

Ο Κρουζ είπε πως κουράστηκε να κρύβει το ποιος είναι πραγματικά ενώ στο παρελθόν το όνομα του εκτός από πολλά χρήματα είχε συνδεθεί και με αμέτρητες γυναίκες.


«Είμαι ένας υπερήφανος γκέι άνδρας» δήλωσε ο Κρους, που πρόκειται να διεκδικήσει σε δύο εβδομάδες τον τίτλο BO Latino. Όπως ανέφερε αργότερα, πήρε συνειδητά την απόφαση να μιλήσει ανοικτά μετά από εκτενείς συζητήσεις με την οικογένειά του, τον φιλικό του κύκλο και ψυχολόγο.

Ο Κρους σίγουρα δεν είναι ο πρώτος ομοφυλόφιλος μποξέρ -ο Εμίλ Γκρίφιθ είχε δηλώσει, χρόνια μετά την «αποστρατεία» του, αμφιφυλόφιλος- αλλά είναι ο πρώτος που το δηλώνει δημόσια χωρίς να έχει κατέβει από το ρινγκ.

dailynews24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η Μέρκελ στην... Αθήνα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η Μέρκελ στην... Αθήνα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ