2012-10-09 22:53:54
Φωτογραφία για Ξεκινάει το Σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα μπάσκετ!
Θα έχουμε τζάμπολ αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως αποφάσισαν οι 14 ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ! Διαβάστε λεπτομέρειες..

Οι 14 ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ αποφάσισαν σήμερα (9/10) στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την έναρξη του πρωταθλήματος.

Σε περίπτωση που το λοκ-άουτ συνεχιζόταν θα υπήρχε πρόβλημα και με τις ημερομηνίες, στις οποίες θα διεξάγονταν τα ματς, αφού το πρόγραμμα είναι ήδη επιβαρυμένο από τις αναμετρήσεις της Ευρωλίγκας (περισσότεροι αγώνες φέτος στο Top-16).

Έτσι, οι 14 σύλλογοι της Basket League ΟΠΑΠ πήραν στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ την απόφαση να έχουμε τζάμπολ αυτό το Σαββατοκύριακο (13-14/10).

Να θυμίσουμε ότι στις 3 Οκτωβρίου το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ είχε αποφασίσει την αναβολή του πρωταθλήματος, καθώς οι ομάδες δεν είχαν μείνει ικανοποιημένες από την πρόταση της ΕΡΤ για τα τηλεοπτικά δικαιώματα. Με ψήφους, λοιπόν 10 υπέρ, ένα λευκό του Παναθηναϊκού και δύο κατά (Ολυμπιακός, Καβάλα) είχε αναβληθεί η πρεμιέρα του πρωταθλήματος.


Στη σημερινή (9/10), όμως σύσκεψη οι ομάδες έριξαν νερό στο κρασί τους κι έτσι θα έχουμε τζάμπολ το προσεχές Σαββατοκύριακο. Ο βασικότερος λόγος ήταν ότι σε περίπτωση που δεν ξεκινούσε το πρωτάθλημα οι ομάδες δεν θα έπαιρναν τα χρήματα της πρώτης δόσης του ΟΠΑΠ.

Η πρόταση της ΕΡΤ ήταν να πάρουν από τα 2.9 εκατομμύρια συν τον διαφημιστικό χρόνο το 60% οι 12 ομάδες της Basket League ΟΠΑΠ και το υπόλοιπο 40% ο Παναθηναϊκός με τον Ολυμπιακό. Οι δύο "αιώνιοι", όμως δεν δέχτηκαν κάτι τέτοιο, καθώς έχουν συμβόλαιο με την εταιρεία "ΤAF" και όχι με την ΕΡΤ. Έπειτα τόσο ο Παναθηναϊκός, όσο και ο Ολυμπιακός αποχώρησαν, με τις υπόλοιπες 12 ομάδες να καλούν τον εκπρόσωπο της εταιρεία, τον κύριο Ντίνο Ντέρη.

Τότε του πρότειναν να πάρουν το 50% και οι "αιώνιοι" να πάρουν το άλλο 50%. Έτσι, η εταιρεία θα αναλάβει να συζητήσει τα συμβόλαια που έχουν οι δυο τους. Πάντως μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει κάποια επικοινωνία, κάτι που αναμένεται να γίνει. Από τα 3,5 εκατομμύρια ευρώ, λοιπόν οι 12 ομάδες θα πάρουν το 1.750.000 και οι Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός το άλλο μισό.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός πρότεινε να ξεκινήσει το πρωτάθλημα μία εβδομάδα μετά, διότι τώρα στο εκτός έδρας ματς με τον Παναθηναϊκό θα προέρχεται από ταξίδι, ενώ σύμφωνα με το αρχικό πρόγραμμα θα έπαιζε εντός έδρας στην Ευρωλίγκα. Το αίτημα του δεν έγινε δεκτό και έχουμε κανονικά τζάμπολ αυτό το Σαββατοκύριακο.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:

"Το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ, έχοντας ως βασική επιδίωξη την εύρυθμη λειτουργία του θεσμού του Πρωταθλήματος, αποφάσισε την έναρξη της Basket League ΟΠΑΠ 2012-13 το Σάββατο 13/10/2012.

Η απόφαση αυτή δεν αναιρεί την αδιάλειπτη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων του επαγγελματικού μπάσκετ, όσον αφορά τα τηλεοπτικά δικαιώματα".

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ