2012-10-11 13:42:20
Φωτογραφία για ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ Ο Γ. ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ
Αναντιστοιχία σε ποσοστό 25% με τα δηλωθέντα εισοδήματα δείχνουν οι πρώτοι έλεγχοι των 54.000 φυσικών και νομικών προσώπων που έχουν στείλει εμβάσματα στο εξωτερικό, όπως αποκάλυψε πριν από λίγο στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης. Το ποσοστό αυτό ενδέχεται να αλλάξει, δεδομένου ότι οι έλεγχοι δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ο υφυπουργός κλήθηκε να δώσει απαντήσεις για την πορεία και τη διαδικασία των ελέγχων από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Ο κ. Μαυραγάνης τόνισε ότι ο έλεγχος αυτός έχει μπει σε προτεραιότητα από τα ελεγκτικά όργανα. Με τα στοιχεία αυτά έχουμε ένα μικρό περιουσιολόγιο το οποίο πολύ γρήγορα πρέπει να αξιοποιήσουμε, είπε ο υφυπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι ο σημαντικότερος λόγος που πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στους ελέγχους των εμβασμάτων είναι ότι η κοινωνία δεν μπορεί να βλέπει τα βάρη να τα επωμίζονται συνεχώς οι αδύναμοι.


Μάλιστα, ο υφυπουργός ενημέρωσε τη βουλευτή ότι πολύ σύντομα θα υπάρξει ενημέρωση για τα αποτελέσματα των ελέγχων αυτών.

Ο υφυπουργός αναφέρθηκε και στον έλεγχο στοιχείων για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο από Έλληνες. Όπως είπε, η ενημέρωση που υπάρχει στα αρμόδια ελεγκτικά όργανα είναι για αγορές ακινήτων Ελλήνων στο Λονδίνο μέχρι 31.12.2010.

Από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων έχουν ήδη προκύψει στοιχεία τα οποία ερευνώνται προκειμένου να προχωρήσουν οι καταλογισμοί φόρων. Στο αίτημα της βουλευτού να επεκταθεί η έρευνα για την αγορά ακινήτων στο Λονδίνο και πριν από το 2009, ο υφυπουργός δεν το αρνήθηκε. Είπε όμως ότι αυτή τη στιγμή προέχει ο έλεγχος της μεταφοράς κεφαλαίων στο εξωτερικών και η αξιοποίηση των στοιχείων που διαβιβάστηκαν από τις τράπεζες.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ