2012-10-14 04:08:01
Φωτογραφία για Πακιστάν: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περίπου 24 τραυματίσθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο σε... αγορά του βορειοδυτικού Πακιστάν.

Σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας , η επίθεση έγινε στην αγορά Τζανάν της πόλης Ντάρα 'Ανταμ Χελ και είχε στόχο μέλη μιας φιλοκυβερνητικής πολιτοφυλακής που δημιουργήθηκε στην περιοχή για την καταπολέμηση των Ταλιμπάν.

Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί καθώς όπως λένε οι γιατροί η κατάσταση πολλών από τους τραυματίες είναι κρίσιμη.

Ο πακιστανικός στρατός έχει εξαπολύσει πολλές επιθέσεις εναντίον των ταλιμπάν και άλλων οργανώσεων που επιδιώκουν την ανατροπή της υποστηριζόμενης από τις ΗΠΑ κυβέρνησης. Ωστόσο, οι επιχειρήσεις του στρατού δεν έχουν επιτύχει το στόχο τους κι αυτός είναι ένας από τους λόγους που η κυβέρνηση έχει αρχίσει να ενθαρρύνει την ανασυγκρότηση από τους φυλάρχους των παραδοσιακών πολιτοφυλακών. 'Ομως, οι πολιτοφυλακές αυτές συχνά γίνονται στόχος επιθέσεων των ταλιμπάν και οι επιχειρήσεις τους έχουν μέχρι σήμερα περιορισμένη επιτυχία.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ