2012-10-14 08:05:03
Φωτογραφία για Πώς να βάψετε μόνες σας τα μαλλιά σας
Mία η οικονομική κρίση μία ο περιορισμένος σας χρόνος λόγω δουλειάς και άλλων υποχρεώσεων, και τοκομμωτήριο πλέον έχει γίνει πολυτέλεια.

Αποφασίσατε λοιπόν να βάψετε τα μαλλιά σας μόνες σας στο σπίτι, κάτι που βέβαια δεν έχετε ξανακάνει! Πριν κάνετε λοιπόν το μεγάλο βήμα, φροντίστε να γνωρίζετε και να εφαρμόσετε κάποια βασικά πράγματα.

1. Κάντε πρώτα δοκιμή σε μία τούφα: Πόσες φορές έχει τύχει για άλλο χρώμα να πηγαίνετε και τελικά άλλο να σας βγαίνει; Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι όλοι οι τύποι μαλλιών ίδιοι με αποτέλεσμα να μην έχουν την ίδια αντίδραση στις βαφές. Αν δε θέλετε να καταλήξετε με ένα χρώμα το οποίο πιθανότατα να μισήσετε, κάντε μία δοκιμή αρχικά σε μία μικρή τούφα και αφήστε να περάσουν 48 ώρες. Με αυτό τον τρόπο γλιτώνετε και από τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις.

2. Αποφύγετε το λούσιμο: Καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας, ενυδατώστε καλά τα μαλλιά σας έτσι ώστε να παραμείνουν υγιή ακόμα και μετά τη βαφή. Δύο μέρες πριν τα βάψετε, αφήστε τα εντελώς στην... ησυχία τους και προσπαθήστε να μην προσθέσετε ούτε προιόντα styling. Με αυτό τον τρόπο η βαφή «πιάνει» καλύτερα.


3. Βγάλτε τα ρούχα σας: Σε καμία περίπτωση μην επιχειρήσετε να βάψετε τα μαλλιά σας φορώντας το αγαπημένο σας μπλουζάκι. Βάλτε ότι πιο πρόχειρο έχετε, πάρτε και δύο παλιές πετσέτες και αρκετά τσιμπιδάκια για να πιάνετε τα μαλλιά σας. Επίσης, είναι βολικό να έχετε και έναν καθρέφτη χειρός για να μπορείτε να βλέπετε και το πίσως μέρος του κεφαλιού σας.

4. Αρχίστε από το πίσως μέρος: Επειδή τα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού είναι συνήθως πιο σκούρα και πιο πολλά, αρχίστε από αυτά και συνεχίστε με τα πλάγια. Είναι πολύ πιθανό επίσης, να σας ξεφύγουν κάποια σημεία καθότι το πίσω μέρος δεν μπορείτε να το βλέπετε απευθείας και πρέπει να το κοιτάτε μέσω του καθρέφτη. Όταν λοιπόν τελειώσετε με όλο το κεφάλι, ελέγξτε ξανά μήπως έχετε αφήσει κενά.

5. Μάθετε να χωρίζετε σε τούφες: Η επιτυχία του να βάψετε μόνες σας τα μαλλιά σας, εξαρτάται αρκετά και από τον τρόπο που θα τα χωρίσετε. Οι περισσότερες γυναίκες τα χωρίζουν σε τρεις συνήθως τούφες, και βάφουν μία μία. Επειδή είναι αρκετά δύσκολο επίσης, να χωρίσετε μία τούφα που έχει ήδη βαφτεί, να έχετε πάντα μαζί σας μία χτένα με αραιά δόντια.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ