2012-10-15 19:48:47
Φωτογραφία για Το ελληνικό χρέος παραμένει πολύ υψηλό, λέει ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ... !!!
«Δύσκολη υπόθεση» χαρακτήρισε την Ελλάδα ο διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ Ρέζα Μογκαντάμ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ηλεκτρονικό περιοδικό που εκδίδει το Ταμείο (IMF Survey online).

Τα...

δημοσιονομικά, η ανταγωνιστικότητα και τα τραπεζικά ζητήματα που αντιμετωπίζει η χώρα, καθώς και το υψηλό αρχικό επίπεδο του χρέους της χώρας, την καθιστούν μια δύσκολη υπόθεση, σημείωσε.

Όπως τόνισε ο Διευθυντής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του ΔΝΤ, έχει σημειωθεί πρόοδος στην ελληνική οικονομία με μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με τα τελευταία χρόνια στο πρωτογενές δημοσιονομικό ισοζύγιο, το κόστος εργασίας, και το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε πως η κατάσταση «παραμένει δύσκολη», ιδιαίτερα διότι το χρέος παραμένει πολύ υψηλό και υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και δημοσιονομική προσαρμογή.

«Η ομάδα μας στην Ελλάδα θα συνεχίσει να εργάζεται σκληρά για να βοηθήσει τις ελληνικές αρχές να χαράξουν μια πορεία προς τη σταθερότητα και την ανάκτηση της εμπιστοσύνης», δήλωσε ο κ. Μογκαντάμ Newsroom ΔΟΛ
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ