2012-10-16 16:31:04
Φωτογραφία για Συνάντηση του Τέρενς Κουίκ με την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων
από το Γραφείο Τύπου

Μαραθώνια συνάντηση τριών ωρών είχε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Τομεάρχης Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων στα γραφεία της ΕΔΥ.

Είχε τον χαρακτήρα μιάς πρώτης εθιμοτυπικής γνωριμίας, αλλά τελικά εξελίχθηκε σε μία σε βάθος συζήτηση επί όλων των θεμάτων που αφορούσαν:

1. Τη λειτουργία του ΥΠΕΞ, όπως διαμορφώνεται με την δραματική συρρίκνωση των Διπλωματικών Αντιπροσωπειών και Υπηρεσιών στο Εξωτερικό, με παράλληλη υποβάθμιση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών σε Έλληνες και ξένους πολίτες, αλλά (το σημαντικότερο) και με επικίνδυνες μαύρες τρύπες στη διαχείριση των οξύτατων Εθνικών μας θεμάτων.

2. Τη μισθολογική ισοπέδωση των Διπλωματικών Υπαλλήλων, οι οποίοι πλέον όχι μόνο τα απαραίτητα για την εκτέλεση των καθηκόντων τους δεν έχουν, αλλά ούτε καν (για όσους υπηρετούν πάνω απ' όλα στο εξωτερικό) τη δυνατότητα προσωπικής ή οικογενειακής επιβίωσής τους.


3. Το μη μακροχρόνιο, σε βάθος τουλάχιστον 20ετίας, σχεδιασμό της κεντρικής πολιτικής πολιτικής και στρατηγικής για όλα τα Εθνικά θέματα, που τόσα προβλήματα έχει δημιουργήσει (και στην άσκηση της διπλωματίας) με την συνεχή μεταβολή ελληνικών θέσεων και απόψεων.

Τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο και Τομεάρχη Εξωτερικών των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ πλαισίωναν σε αυτή τη συνάντησή του ο Διπλωματικός του Σύμβουλος τ.Πρέσβης Εμμανουήλ Κεφαλόπουλος και η Επιστημονική του συνεργάτης για τα Διεθνή Θέματα Αλεξία Στούπη.

Μετά το τέλος της τρίωρης συνάντησης, ο Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:

«Είχα μιά εξαιρετικά χρήσιμη συνάντηση με την Ένωση Διπλωματικών Υπαλλήλων. Και χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Πρόεδρος της ΕΔΥ Πρέσβης κ. Θεοδώρου και τα λοιπά μέλη του ΔΣ αποδέχθηκαν το αίτημά μου να μη βρεθούμε στα γραφεία των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ στη Βουλή, αλλά οι συνεργάτες μου και εγώ να τους επισκεφθούμε στα δικά τους τα γραφεία. Βλέπετε, δεν μπορώ να ξεχάσω την μακροχρόνια δημοσιογραφική μου ιδιότητα, που μου επέβαλε πάντα να είμαι εγώ που θα πήγαινα στη πηγή των γεγονότων.

Η συζήτηση από απλά εθυμοτυπική, άνοιξε σε μιά πολυεπίπεδη και σε βάθος παρουσίαση και ανάλυση όλου του φάσματος των ζητημάτων που αφορούν ΥΠΕΞ και Διπλωματικούς.

Για πολλά από αυτά, θα αρχίσω να έχω άμεσες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες.

Τα Μνημόνια κατάντησαν κουρέλι τον προϋπολογισμό του ΥΠΕΞ, δημιουργώντας με τη συρρίκνωση των Διπλωματικών Υπηρεσιών και (το σημαντικότερο και εξαιρετικά επικίνδυνο) μαύρες τρύπες στη διαχείρηση των Εθνικών μας θεμάτων.

Παράλληλα έχουν μετατρέψει σε πολύ δύσκολη, θα έλεγα εφιαλτική, την εκτέλεση των καθηκόντων τους, αλλά και την επιβίωση των Διπλωματικών Υπαλλήλων, πόσο μάλλον εκείνων που υπηρετούν στο Εξωτερικό».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ