2012-10-19 21:41:02
Φωτογραφία για Αυξάνεται κατά 76% η εισφορά ασθενείας στον ΟΓΑ
Αυξάνεται κατά 76,5% η εισφορά για τον κλάδο ασθενείας που καταβάλουν οι ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ. Αυτό μεταξύ άλλων προβλέπεται σε τροπολογίες που κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή με τις οποίες ρυθμίζεται σειρά θεμάτων αλλά και μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας.

Ειδικότερα, με τις τροπολογίες, μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι:

- Αυξάνεται από τα 14,65 ευρώ στα 25,87 ευρώ η μηνιαία προσφορά για τον κλάδο ασθενείας των ασφαλισμένων στον ΟΓΑ. Από την αύξηση αυτή οι ασφαλισμένοι του οργανισμού θα επιβαρυνθούν με 86 εκατ. ευρώ ετησίως.

- Καταργείται η ειδική εισφορά που επιβάλλεται στη βενζίνη υπέρ του ταμείου ΤΕΑΠΥΚ των βενζινοπωλών.

- Καθορίζεται η ελεύθερη διαπραγμάτευση της αμοιβής των ενεργειακών επιθεωρητών για τη διενέργεια ενεργειακών επιθεωρήσεων και καταργείται έτσι η ελάχιστη τιμή.

- Μεταφέρονται υποχρεωτικά στον ΕΟΠΥΥ οι κλάδοι ασθενείας των ταμείων των πρώην εργαζομένων στην ΕΤΒΑ, Εμπορική, Πίστεως, Γενική, American Express.


- Ρυθμίζονται εκ νέου τα χρέη των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης α και β βαθμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Ειδικότερα, επιμηκύνονται κατά 8 έτη από τη λήξη της σύμβασής τους με την περίοδο χάριτος 3 ετών στην οποία καταβάλλονται μόνο τόκοι.

Καθαιρούνται προς επαναξιολόγηση όλοι οι έφοροι

- Ορίζεται αντί για ετήσια σε τριμηνιαία η αξιολόγηση επίτευξης στόχων των προϊσταμένων τμηματαρχών και υποδιευθυντών των υπηρεσιών του ΥΠΟΙΚ, οι οποίοι βάσει παλαιότερης διάταξης ορίζονται με απόφαση αποκλειστικά του υπουργού Οικονομικών. Για να ισχύσει το νέο σύστημα παύει η θητεία όλων των υφιστάμενων προϊσταμένων οι οποίοι θα επαναξιολογηθούν και θα γίνουν νέες τοποθετήσεις.

Στις τροπολογίες περιλαμβάνονται σειρά διατάξεων πολεοδομικού και ιδιοκτησιακού χαρακτήρα που αφορούν στο παραλιακό μέτωπο της Αθήνας και στην υπό αξιοποίηση έκταση του Ελληνικού.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ