2012-10-24 06:53:13
Φωτογραφία για ΥΠ.ΟΙΚ.: ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ
Σε συνεχή και σκληρή διαπραγμάτευση - και μετά την τηλεδιάσκεψη του υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, με τους επικεφαλής της τρόικας - θα βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών με τους δανειστές, προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι για τα εργασιακά και συνολικά το πακέτο των μέτρων, έως και την Πέμπτη (οπότε πρέπει να έχει κλείσει).

Αυτό ανέφεραν απόψε από το υπουργείο Οικονομικών, μετά την ενημέρωση που παρέσχε ο κ. Στουρνάρας στους εκπροσώπους των δανειστών για την έως τώρα συμφωνία των τριών πολιτικών αρχηγών για το πακέτο των μέτρων.

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη Πέμπτη και την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Euro Working Group (Eurogroup με εκπροσώπους υπουργών).

Νωρίτερα, κύκλοι του οικονομικού επιτελείου επισήμαναν (μετά και τη σχετική δήλωση του πρωθυπουργού) ότι «δεν υπάρχει άλλη λύση. Θα πάμε μόνοι και όποιος τα ψηφίσει τα μέτρα. Η συμφωνία με την τρόικα δεν μπορεί να περιμένει, πρέπει να πάρουμε τη δόση. Πρέπει να σωθεί η χώρα». 


Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών είπε στο Reuters ότι η τρόικα έχει κάνει ορισμένες παραχωρήσεις αναφορικά με τα εργασιακά ζητήματα.

«Η κυβέρνηση έχει συμφωνήσει με την τρόικα στο μεγαλύτερο μέρος του πακέτου» υπογράμμισε ο Γιάννης Στουρνάρας.

«Οι συνομιλίες συνεχίζονται για τα εργασιακά ζητήματα με στόχο τη βελτίωση των όρων. Η τρόικα έχει κάνει ορισμένες παραχωρήσεις» σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών.

 Ωστόσο, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, αρνήθηκε να αποκαλύψεις σε ποια σημεία έκαναν πίσω στα εργασιακά οι επικεφαλής της τρόικας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
 
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ